KALENDAR

Ponedjeljak, 11. lipnja:      Spomendan svetog Barnabe, apostola.

Srijeda, 13. lipnja:             Spomendan svetog Antuna Padovanskog, prezbitera i naučitelja.. 

Subota, 16. lipnja:             Spomendan blažene Marije Terezije Scherer, redovnice.  

PRODAJNA AKCIJA KOLAČA – POMOĆ MLADIMA ZA LJETNI KAMP

Danas, 10. lipnja mladi naše župe organiziraju prodajnu akciju kolača. Zahvalni za prošlogodišnju pomoć župljana mladima, molimo da ih i ove godine podržite jer ovakav način rada s mladima od velike je važnosti za njih. Na ljetnom kampu kroz zajedničke radionice, svakodnevnu svetu misu i zajedništvo utvrđuju svoju vjeru i međusobno zajedništvo, te se tako lakše ugrađuju u župnu zajednicu. Mladi su uvijek veliko blago župe. Preporučamo također svima vama, pojedincima i poduzećima, da se uključite u ovu akciju te tako pokažemo našim mladima da znamo vrednovati njihov trud i da smo uz njih u svim njihovim potrebama.

JUBILEJ SESTARA SV. KRIŽA

Ovih dana su naše milosrdne sestre sv. Križa proslavile svoj vrijedan jubilej 150 godina od dolaska u Đakovo. „Časna majko, smilujte se ovom samostanu i pošaljite sestre. Time ćete si sagraditi tisuću stepenica u nebo!“ Ovim je riječima biskup Strossmayer 1867. g. pozvao milosrdne sestre sv. Križa da dođu u Đakovo, i tu preuzmu poučavanje djevojčica u školi i odgoj djevojaka u internatu, da budu „majke i odgojiteljice“, da brinu za bolesne i u potrebama vremena prepoznaju i izvrše volju Božju. Prvih 6 sestara dolazi u Đakovo 7. lipnja 1867. g. Od Švicarske do Đakova putovale su tjedan dana. Od svog dolaska pa do danas Đakovo je za sestre postalo novi dom. Naša župa im je osobito na svemu zahvalna. Sestre preporučujemo u vaše molitve.   

PROSLAVA SV. ANTUNA                                          

U srijedu, 13. lipnja u samostanskoj crkvi Srca Isusova na spomendan Svetog Antuna Padovanskoga je proštenje. Svete mise su u 5, 6.30, 8, 9.30, 11 i 17.30 sati, večernja misa je u 17.30. Ispovijedanje počinje u 4.30. Blagoslov djece je u 16 sati.

ŽUPNO EKONOMSKO I PASTORALNO VIJEĆE

U četvrtak, 14. lipnja u 19.30 je sastanak župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća u prostorijama župe. Dopisi su na orguljama.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U petak, 15. lipnja u 18 sati u župnoj dvorani će novinar i publicist Igor Vukić predstaviti svoju knjigu Radni logor Jasenovac. Ulaz je slobodan. Bit će i prodaja knjige po prigodnoj cijeni.

TREĆI KONCERT DUHOVNE GLAZBE

Treći koncert duhovne glazbe "Vrijeme je žetve milosti Božje" bit će održan u nedjelju 17. lipnja na Strossmayerovom trgu. Ove godine bit će to večer slavljenja, a Đakovčanima će zapjevati njihova sugrađanka Vlatka Kladarić, te poznati izvođači duhovne glazbe Alan Hržica (Srce Isusovo) i Petar Buljan (Božja pobjeda). Koncert počinje u 19,30 i imat će humanitarni predznak. 

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI SCHERER

U subotu 16. lipnja blagdan je bl. M. M. Terezije Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa koju će slaviti vlč. Tomislav Ćorluka, župnik u zajedništvu s Vlč. Mihaelom Mađarevićem, župnikom župe Kuševac. Za vrijeme sv. mise bit će Obred evanđeoskog života za članove Mjesnog svjetovnog franjevačkog bratstva bl. M. M. Terezije Scherer.

DJEČJE LJETO

I ove godine naša župa u suradnji sa udrugom Amadea, organizira Dječje ljeto za djecu koja žele radosno i zabavno provesti jedan  tjedan u zajedništvu i igri pod vodstvom naših mladih volontera koji će ih učiti mnoge pjesme, igre, plesove, ali i kako se živi radosno s Isusom. Dječje ljeto će se održavati od 15. do 22. srpnja na ljetnoj pozornici centra Amadea. Otvorenje Dječjeg ljeta bit će u nedjelju, 15. 07 u 20 sati na pozornici centra Amadea, a završetak će biti u nedjelju 22. 07 sa svetom misom u 9 sati u katedrali. Cijena tjednog programa je 20 kn. Prijavu za Dječje ljeto možete učiniti župnom uredu do 13.07. Tko baš ne stigne doći  u župni ured, neka se javi na mobitel s. Meri: (0917271401).

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Srijeda, 13. lipnja:              u 19.00 mladenci – liturgijska priprava; biblijska skupina. 

Petak, 15. lipnja:                u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 16. lipnja:             u 19.30 Slavljenički tim Izrael – euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi.

Nedjelja, 17. lipnja:            u 10.30 susret za ministrante; u 15.00 Milosrdni Isus.

HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET

U srijedu, 13. lipnja je ruta Vođinci – Đakovo, a u četvrtak 14. lipnja ruta Đakovo – D. Andrijevci. Pridružite se! Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara, a sami birate koliko dana želite sudjelovati i gdje se želite priključiti. Prijavite se i pomozite da hodočasnike smjestimo na spavanje i da ih pogostimo.

ŽIVA KRUNICA

Nakana žive krunice za lipanj: za biskupe, svećenike, mladomisnika Patrika i duhovna zvanja.