Ove godine za temu Dana bolesnika uzete su riječi koje Isus s križa upućuje svojoj Majci  i Ivanu: ""Evo ti sina!... Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi". Mariji, Majci nježnosti, povjeravamo sve bolesne u tijelu i u duhu, da ih ona podupre u nadi. Upućujemo joj također molitvu da nam pomogne da budemo otvorena srca prema našoj bolesnoj braći i sestrama. Crkva zna da treba posebnu milost da bi mogla biti na visini svoje evanđeoske zadaće skrbi za bolesne. Ujedinimo se stoga u usrdnoj prošnji Gospodinovoj Majci da svaki član Crkve s ljubavlju živi svoj poziv na služenje životu i zdravlju. Neka nas Djevica Marija prati svojim zagovorom na ovaj 26. Svjetski dan bolesnika, neka pomogne bolesnim osobama živjeti vlastito trpljenje u zajedništvu s Gospodinom Isusom i neka bude na pomoć onima koji se za njih skrbe. Svima, bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima i volonterima, od srca udjeljujem apostolski blagoslov.  Iz Poruke pape Franje za 26. Svjetski dan bolesnika.

AKCIJA KRAFNE

Danas, 11. veljače Udruga svetog Vinka organizira svoju godišnju akciju krafni. Svaki vaš dar je namijenjen siromasima naše župe.

DAN BOLESNIKA

Danas, 11. veljače je Gospa Lurdska - Dan bolesnika. Stare i bolesne pozivamo na sv. misu u 9 sati. Poslije sv. mise moći će primiti bolesničko pomazanje.

48-SATNO KLANJANJE U SAMOSTANSKOJ CRKVI

Danas, 11. veljače u samostanskoj crkvi počinje 48-satno euharistijsko klanjanje. Presveti oltarski sakrament je izložen od 8 sati, do jutarnje mise u utorak, 13. veljače. Samostanska crkva će biti obje noći otvorena. Dođimo i poklonimo se Gospodinu.

MISIJSKA IZLOŽBA

U subotu, 11. veljače, prigodom Dana života u župnom misijskom centru je otvorena misijska izložba. Izložba je prodajna, možete je razgledati danas poslije svetih misa i ovih dana.

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

U nedjelju, 25. veljače u katedrali je jednodnevna korizmena duhovna obnova. Duhovnu obnovu vodi don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba. Pozivamo napose mlade i njihove obitelji.  

SASTANAK ZA RODITELJE KRIZMANIKA 1. GOD.

U utorak, 13. i četvrtak, 15. veljače pozivamo roditelje krizmanika, 1. pripravne godine (1. raz. S.Š.) na sastanak u 19.30 sati u župnu dvoranu. Slobodno izaberite dan koji vam više odgovara.

KORIZMA

U srijedu, 14. veljače je Pepelnica ili Čista srijeda, kojom počinje korizmeno vrijeme. Večernju sv. misu predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit. Taj dan za vrijeme svih svetih misa, u znak pokore, posut ćemo se pepelom. Na Pepelnicu je zapovjedni post i nemrs, a dužni su ga održavati svi oni koji su  postali punoljetni, do  60. godine života. Svi oni koji su navršili 14 godina dužni su kroz korizmene petke održavati nemrs. U korizmi smo svi pozvani vršiti pokoru i djela ljubavi.

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI SCHERER

U petak, 16. veljače je Hodočasnički dan bl. M. M. Tereziji Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa u 17:00 sati. Poslije svete mise u dvorani Florentini  nastavlja se Mala škola života, a tema je: U školi rada i trpljenja.

MJESEČNI SUSRET MIR U BOGU

U subotu, 17. veljače 2018. u organizaciji Doma duhovne pomoći održava se mjesečni susret Mir u Bogu. Okvirna tema ove godine je: Međuljudski odnosi u svjetlu Evanđelja,  a tema ovog susreta je: RANJENO POVJERENJE. Gost predavač je Katarina Ralbovsky. Susret će se održati u dvorani „Florentini“, Frankopanska 5a, od 15 do 19 sati, a sadrži euharistijsko klanjanje, predavanje, radionice vjere i prigodu za ispovijed. Informacije: Dom duhovna pomoći tel. 801-262; 098/98 76 082; www.sestre-sv-kriza.hr; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   

PROSLAVA SVETOG VALENTINA

U našoj katedrali je svake godine proštenje na blagdan sv. Valentina. Budući da se ove godine poklapa Pepelnica i Valentinovo, sv. Valentina ćemo častiti u utorak, 13. veljače.

KRIŽNI PUT

Kroz korizmu je u katedrali križni put utorkom u 17.30, petkom u 17.15 sati, nedjeljom za djecu u 16.00.  Križni put u  samostanskoj crkvi je petkom i nedjeljom u 16.30 sati.

40 DANA ZA ŽIVOT

Ovogodišnja korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“ započinje u srijedu, 14. veljače. Blagoslov kampanje je u 9 sati. Inicijativa će se održavati u Đakovu, u parku ispred Doma zdravlja svaki dan od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje.

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU

U subotu, 3. ožujka je nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Krašić i Zagreb. U 15 sati je svečana hodočasnička sv. misa. Poslije mise zavjetni ophod župâ i zajednica do blaženikova groba. Prijave primamo u župnom uredu do 17. veljače. Cijena puta je 100 kuna.

SMJEŠTAJ GOSTIJU

U Đakovu će se od petka, 27. do nedjelje 29. travnja održati kongres bogoslova. Rektor bogoslova nas moli da na noćenje primimo kao goste neokatekumensku bogosloviju iz Pule (bogoslove i odgojitelje = tridesetak osoba). Raspored tih dana: petak, 27. 4. u večernjim satima je dolazak gostiju u župu, gdje ih se rasporedi kod domaćina (po obiteljima) na večeru i spavanje. U subotu, 28. 4. doručak kod obitelji-domaćina i okupljanje u bogosloviji. U Đakovu program traje otprilike do 22 sata kad je opet povratak kod obitelji-domaćina na spavanje (večera će biti u hotelu Blaža!). U Nedjelju, 29. 4. doručak kod obitelji-domaćina; sjemenišni odgojitelji predvode prijepodnevne mise u župi, a bogoslovi pjevaju, ministriraju, svjedoče o duhovnom pozivu. Ručak je kod obitelji-domaćina; nakon ručka gosti odlaze kući, u Pulu. Kao što smo pokazali velikodušnost prije godinu dana kad su bili mladi, tako je i sada pokažimo.