KALENDAR

Srijeda, 17. siječnja:           Spomendan svetog Antuna, opata.

Petak, 19. siječnja:             Deseta obljetnica smrti mons. Ivana Šeše, svećenika - zadušnica u 18 satu u katedrali.

Subota, 20. siječnja:          Spomendan svetih Fabijana i Sebastijana, mučenika.

BLAGOSLOVA DOMOVA I OBITELJI

Nedjelja, 14.01.: Naknadni blagoslovi za one koji nisu bili kod kuće ili smo ih zaobišli.

ŽUPNA KATEHEZA

Ovaj tjedan nastavljamo sa župnom katehezom svih razreda prema rasporedu iz prvog polugodišta. Djeco i roditelji, obavijestite sve iz razreda.

HODOČASNIČKI DAN BL. TEREZIJI SCHERER

U utorak, 16. siječnja je Hodočasnički dan bl. M. M. Tereziji Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa u 17 sati koju će slaviti vlč. Davor Vuković. Poslije sv. mise u dvorani Florentini  nastavlja se MALA ŠKOLA ŽIVOTA, a tema je: U školi praštanja i milosrdne ljubavi.

KANONSKI POHOD NADBISKUPA NAŠOJ ŽUPI

U utorak, 30. siječnja nadbiskup Đuro će službeno, cijeli dan biti u pohodu našoj župi. On se želi prvenstveno susresti sa suradnicima i svim skupinama koje se okupljaju i djeluju u župi, te s ostalim vjernicima. Molim sve voditelje pojedinih skupina da pismeno priprave kratko izvješće o svom radu, da predstave svoj rad i skupinu, da nadbiskupa upoznaju sa svojim radostima i poteškoćama. Središnji susret svih vjernika je u 18.00 na svetoj misi u katedrali. U nedjelju, 28. siječnja molit ćemo za župnu zajednicu, nadbiskupa, te blagoslov i duhovne plodove nadbiskupovog pastoralnog pohoda našoj župi. Posljednji ovakav pastoralni pohod našoj župi bio je 14. veljače 2013. godine. Župa, kao izabrani dio Božjeg naroda povjerena je pastirskoj skrbi biskupa kao prvom pastiru, koji svojim prezbiterima kao mudrim suradnicima biskupskog reda povjerava pojedine dijelove Božjeg naroda da oni navještaju Božju riječ, posvećuju vjernike sakramentima, služe im u pastirskoj ljubavi te upravljaju župnom zajednicom.

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

U četvrtak, 18. siječnja započinje Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Kroz osam dana kršćani cijelog svijeta zajedno mole i razmišljaju o temi: Desnica tvoja, Gospodine, snagom se prodiči. U katedrali ćemo u sve dane osmine u 18 sati moliti za jedinstvo. Središnji ekumenski molitveni susret naše nadbiskupije, održat će se u nedjelju, 21. siječnja, u 17 sati u kapucinskoj crkvi sv. Jakova, Kapucinska 41, Osijek.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 15. siječnja upisujemo nakane svetih mise za travanj, svibanj i lipanj.

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU

Sv. papa Ivan Pavao II je ustvrdio: „Najsvjetliji lik je, bez sumnje, nadbiskup i kardinal Alojzije Stepinac.“ U 2018. godini navršava se 120. obljetnica blaženikova rođenja u Krašiću (1898.) i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici (1998.). Lijepa je to i povlaštena prigoda da mu kao nadbiskupijska zajednica Božjega naroda „pođemo u pohode“. Naš nadbiskup Đuro, najsrdačnije nas poziva da se priključimo velikom nadbiskupijskom hodočašću bl. Alojziju Stepincu u subotu 3. ožujka 2018. godine. Polazak prema Zagrebu je u jutarnjim satima; dolazak do katedrale oko 10 sati; u 10,30 započet će zajednička pobožnost u katedrali; u 11 sati  je svečana hodočasnička sv. misa (11,00 – 12,30); poslije mise zavjetni ophod župâ i zajednica do blaženikova groba; mogućnost posjeta Stepinčevu spomen-muzeju kraj katedrale; vrijeme za objed i odmor. U poslijepodnevnom vremenu predviđen je posjet blaženikovu rodnom Krašiću. U 16 sati, za sve koji budu nazočni u Krašiću, bit će završna hodočasnička pobožnost i blagoslov u krašićkoj župnoj crkvi.

BRAČNI VIKEND

Od petka, 16. veljače u 20 sati do nedjelja 18. veljače u Betaniji se održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu ili Josipi (0997306487).

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 15. siječnja:   u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 16. siječnja:           u 18.30 Dva srca; u 19.00 misijska skupina.

Srijeda, 17. siječnja:          u 19.00 biblijska skupina; krizmanici 2. pripravna godina.

Petak, 19. siječnja:            u 18.30 Injigo; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 20. siječnja:          u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 21. siječnja:        u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.