KALENDAR

Utorak, 9. srpnja:            Spomendan bl. Marije od Propetog Isusa Petković.

Četvrtak, 11. srpnja:       Blagdan svetog Benedikta, opata – zaštitnik Europe.

Subota, 13. srpnja:         Spomendan Majke Božje Bistričke.

VEČERNJA SV. MISA

U 18.30 na večernjoj sv. misi u katedrali pjeva zbor Prijatelji iz Međugorja i Čitluka. Oni će poslije mise u katedrali otpjevati nekoliko pjesama. Nema svete mise u 9 sati.

SAMOSTANSKA CRKVA

Od ponedjeljka 24. lipnja do 2. rujna jutarnje svete mise su u 7 sati.

PROSLAVA GOSPE KARMELSKE

Od subote, 13. srpnja do ponedjeljka 15. srpnja je trodnevnica Gospi Karmelskoj u Karmelu sv. Josipa u Đak. Breznici. Svakog dana u 18.00 je prilika za svetu ispovijed, u 18.30 je krunica i litanije Lauretanske u 19.00 je sveta misa. Poslije sv. mise bit će prilike za primanje Gospinog škapulara. Trodnevnicu predvodi o. Stjepan Vidak, karmelićanin. U utorak, 16. srpnja, na sam blagdan, u 10.30 je krunica, u 11.00 svetu misu predslavi fra Josip Šoštarić, OFM. Večernju svetu misu u 19 sati predslavi mons. Đuro Hranić uz suslavljenje mons. Marina Srakića.

AKCIJA MISIJSKA VOZILA

Naši misionari u misijskim zemljama djeluju na prilično rasprostranjenom području, te za svoje misijsko poslanje trebaju prijevozna sredstva. U mjesecu srpnju postoji posebna akcija MIVA (Misijska vozila). U nedjelju, 21. srpnja ćemo slaviti Nedjelju sv. Kristofora, da nas Bog, po zagovoru sv. Kristofora čuva u vožnji. Poslije svih svetih misa, za vas koji želite, bit će blagoslov vaših vozila koje možete ostaviti ispred katedrale ili samostanske crkve. Dijelit će se naljepnice sa sv. Kristoforom, a vaš dobrovoljni prilog u zahvalu za sretno prijeđene kilometre, ide za akciju Misijska vozila.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste dali svoj prilog za potrebe župe, misije ili siromahe. Udruga sv. Vinka obavještava da je u humanitarnoj akciji prodaje knjiga u nedjelju 30. lipnja prikupila 7940 kuna za bolesnu djevojku i svima iskreno zahvaljuje.

TISAK

Ne živi čovjek samo od kruha. Čitajte katolički tisak.