U evanđelju Isus uskrišava sina udovice iz Naina te tako vraća majci jedinog zaštitnika u društvu u kojem su udovice bile nezaštićene. U stara vremena odrasle žene nisu mogle živjeti samostalno, jer su do udaje ovisile o ocu a u braku o mužu. Ako im se muž nije sviđao ili ih je maltretirao, Izraelke ga nisu mogle napustiti niti ih je otac smio primiti u svoj dom. Udovice su bile izložene samovolji podmitljivih sudaca i nasrtljivosti zlobnih susjeda. Nisu imale mirovinu, država im nije mogla garantirati osnovna ljudska prava. Zato Biblija, osobito proroci, prijete svima koji bi se usuđivali zakidati udovice, sirote i pridošlice. Karakteristično je u današnjem evanđelju da Isus najprije tješi udovicu, a zatim uskrišava njezina sina.

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

Danas, 9. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na ispovijed i na misu zahvalnicu. Djeco, za vrijeme praznika trebate se moliti i ići na svetu misu, ma gdje bili. Podsjetite na to svoje roditelje i ukućane.

ZLATNA HARFA

Susret dječjih zborova „Zlatna harfa“ Đakovačkog dekanat biti će danas, 9. lipnja u dvorištu centra Amadea. Tema je u skladu s Godinom vjere: „Prosvijetli moju vjeru“. Voditeljica harfe je s. Jelena, pokrajinska zastupnica. Uz župe Đakovačkog dekanata, na susretu će sudjelovati i nekoliko župa Velikokopaničkog dekanata.

KONCERT ZBORA GIMNAZIJE

Zbor Gimnazije A. G. Matoš, koji je na Državnom natjecanju u Varaždinu osvojio zlatnu plaketu u kategoriji D (dva ženska i jedan muški glas) će danas, 9. lipnja u 18.30 (poslije večernje Mise) u samostanskoj crkvi održati koncert.

PROSLAVA SV. ANTUNA

U četvrtak, 13. lipnja u samostanskoj crkvi na spomendan Svetoga Antuna Padovanskoga je proštenje. Svete mise su u 5, 6,30, 8, 9,30, 11, večernja misa je u 17,30. Ispovijedanje počinje u 4,30. Blagoslov djece je u 16 sati.

SUSRET KATEHETA I VJEROUČITELJA

Na završetku smo školske i vjeronaučne godine. U četvrtak, 13. lipnja u 20.30 pozivamo sve  vjeroučitelje, katehete, župne suradnike za katehezu i studente teologije koji žive na području župe Svih Svetih na susret u veliku župnu dvoranu.

IZLET ZA ŽUPNE SURADNIKE

U utorsk, 25. lipnja organiziramo izlet i piknik za župne suradnike na jednom od izletišta. Pozivamo sve one koji su aktivni u župi i žele poći na izlet da nam se prijave do četvrtka 20. lipnja.

BLAGDAN BLAŽENE TEREZIJE SCHERER

U nedjelju, 16. lipnja sestre sv. Križa u samostanskoj crkvi obilježavaju blagdan blažene Majke Marije Terezije Scherer. Jutarnja sv. Misa je u 7.00, večernju u 17.30 predvodi vlč. Ivan Ćurić, rektor Bogoslovnog sjemeništa. Za vrijeme mise neki će članovi FSR-a imate slavlje Obećanja evanđeoskog života prema Pravilu i konstitucijama FSR-a, jedni na godinu dana, drugi trajno.

SUSRET DJELA MARIJINA

U petak, 14. lipnja u 19 sati u župnoj dvorani je susret članova Djela Marijina.


HODOČAŠĆE U TAIZE

Ured za mladež naše nadbiskupije organizira hodočašće u zajednicu Taize. Voditelj hodočašća je vlč. Krešimir Jukić. Polazak je 26. srpnja u večernjim satima iz Đakova, usput se posjećuje Milano i Cluny, a u povratku Lyon. Cijena puta, smještaja, hrane je 900 kn + 35 €. Prigodom prijave potrebno je uplatiti prvu ratu uplate od 300 kn (taj se novac ne vraća, a ako je netko spriječen, umjesto prijavljene može ići druga osoba). Prijave primamo do 28. lipnja, broj putnika je ograničen.

NEKI TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 10. lipnja:u 19.00 susret molitvene zajednice Stado malo.

Utorak, 11. lipnja:         u 19.00 misijska skupina.

Četvrtak, 13. lipnja:      u 19.15 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi; u 20.00 Efata.

Subota, 15. lipnja:       u 09.30 mali čitači; 10.00h pjevanje za djecu. 

ODIJEVANJE

Za koji dan nastupa razdoblje visokih temperatura i vrućina. Mnogi tada posvuda izgube granicu pristojnog odijevanja. Bilo da dolazimo ili koga vodimo kao turisti u crkvu, ili dolazimo na sv. misu budimo pristojno odjeveni. Opomenimo one koji nedolično odjeveni ulaze u crkvu.

ZAHVALA

Hvala na svakom daru za potrebe župe, lukno, siromahe, misije, sjemenište... Udruga sv. Vinka zahvaljuje svima na sudjelovanju u akciji prodaje kolača koja je bila 2. lipnja. U akciji je prikupljeno 2400 kuna.

TISAK

Ne živi čovjek samo od kruha. Čitajte katolički tisak.