KALENDAR

Ponedjeljak, 16. srpnja:      BDM od Brda Karmela.

Petak, 20. srpnja:                Blagdan svetog Ilije, proroka - zaštitnik nadbiskupije.

 


 

SAMOSTANSKA CRKVA

Od 24. lipnja pa do 3. rujna  u samostanu su jutarnje mise u 7 sati.

 

PROSLAVA GOSPE KARMELSKE

U ponedjeljak, 16. srpnja, na sam Blagdan, u 10.30 je krunica u 11.00 Svetu Misu predslavi mons. dr. Marin Srakić, nadbiskup.  Večernja Sveta Misa je u 19 sati.

 

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI

U ponedjeljak, 16. srpnja u samostanskoj crkvi je hodočasnički dan. blaženoj M. M. Tereziji Scherer. U 17.30 je redovita pobožnost i sveta misa koju predvodi far Robert Perišć, franjevac iz Slavonskog Broda.

 

RODITELJI MINISTRANATA

U ponedjeljak, 16. srpnja u 19 sati je susret ministranata i njihovih roditelja – onih koji idu na ljetovanje u Zaton 24. srpnja.

 

AKCIJA MISIJSKA VOZILA

Naši misionari u misijskim zemljama djeluju na prilično rasprostranjenom području, te za svoje misijsko poslanje trebaju prijevozna sredstva. U mjesecu srpnju postoji posebna akcija MIVA (Misijska vozila). U nedjelju, 22. srpnja ćemo slaviti Nedjelju sv. Kristofora, da nas Bog, po zagovoru sv. Kristofora čuva u vožnji. Poslije svih svetih, za vas koji želite, bit će blagoslov vaših vozila koje ste ostavili ispred katedrale ili samostanske crkve, dobit ćete naljepnice sa sv. Kristoforom, a vaš dobrovoljni prilog u zahvalu za sretno prijeđene kilometre ide za akciju Misijska vozila.

 

NACIONALNO HODOČAŠĆE U RIM

Od 4. do 10. studenog 2012. hodočastimo u Rim. Cijena hodočašća je 1850 kuna po osobi, i u nju su uključena 4 polupansiona. Prijave primamo odmah, pa do 30 srpnja.

 

GENFEST

Već dugi niz godina Djelo Marijino – Pokret fokolara organizira susrete mladih pod nazivom Genfest. Ove godine susret se održava u Budimpešti, u Mađarskoj, od 31. kolovoza do 2. rujna. Očekuje se sudjelovanje više od 12.500 mladih iz stotinjak država svijeta, a i mladima iz Đakovačko-osječke nadbiskupije nudi se prigoda jednodnevnog sudjelovanja na Festivalu, u subotu, 1. rujna. Radi se o jednodnevnom boravku bez noćenja, a cijena troškova putovanja iznosit će oko 100 kuna. Uz to potrebno je platiti i 20 eura kotizacije. Za prijave i dodatne informacije potrebno je obratiti se na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili mobitel: 091/2244-102

 

TISAK

Čitajte katolički tisak.