KALENDAR

Srijeda, 11. srpnja:      Blagdan svetog Benedikta, opata. Zaštitnik Europe.

Petak, 13. srpnja:        Spomendan Majke Božje Bistričke.

 


 

ĐAKOVAČKI VEZOVI

Danas, 8. srpnja nakon svečane povorke sudionika 46. Đakovačkih vezova, svečano misno slavlje u 10.30 sati predvodit će pomoćni biskup, mons. Đuro Hranić.

 

MOLITVENI VEZ

U utorak, 10. srpnja u 19.00 sati pozivam u župnu dvoranu sve članove molitvenih zajednica naše župe (molitveni vez) na molitveno čitanje Božje Riječi.

 

SAMOSTANSKA CRKVA

Od 24. lipnja pa do 3. rujna  u samostanu su jutarnje mise u 7 sati.

 

MLADA MISA

U nedjelju, 15. srpnja u 10.30 u Rokovcima mladu misu slavi vlč. Josip Levaković, mladomisnik koji je kod nas bio na đakonskom praktikumu. Roditeljski blagoslov i procesija su u 10.00

 

LJETNI PRAZNICI ŠKOLSKE DJECE

Draga djeco, započeli su ljetni praznici. Za vrijeme praznika se trebate moliti i na svetu misu ići ma gdje bili. Podsjetite na to svoje roditelje i ukućane.

 

PROSLAVA GOSPE KARMELSKE

Od petka, 13. srpnja do nedjelje 15. srpnja je trodnevnica Gospi Karmelskoj u Karmelu sv. Josipa u Đak. Breznici. Svakog dana u 18.00 je prilika za svetu ispovijed, u 18.30 je krunica i litanije Lauretanske u 19.00 je Sveta Misa. Poslije sv. Mise bit će prilike za primanje Gospinog škapulara. Trodnevnicu predvodi o. Mato Miloš, karmelićanin. U ponedjeljak, 16. srpnja, na sam Blagdan, u 10.30 je krunica u 11.00 Svetu Misu predslavi mons. dr. Marin Srakić, nadbiskup.  Večernja Sveta Misa je u 19 sati.

 

AKCIJA MISIJSKA VOZILA

Naši misionari u misijskim zemljama djeluju na prilično rasprostranjenom području, te za svoje misijsko poslanje trebaju prijevozna sredstva. U mjesecu srpnju postoji posebna akcija MIVA (Misijska vozila). U nedjelju, 22. srpnja ćemo slaviti Nedjelju sv. Kristofora, da nas Bog, po zagovoru sv. Kristofora čuva u vožnji. Poslije svih svetih, za vas koji želite, bit će blagoslov vaših vozila koje ste ostavili ispred katedrale ili samostanske crkve, dobit ćete naljepnice sa sv. Kristoforom, a vaš dobrovoljni prilog u zahvalu za sretno prijeđene kilometre ide za akciju Misijska vozila.

 

NACIONALNO HODOČAŠĆE U RIM

Od 4. do 10. studenog 2012. hodočastimo u Rim. Cijena hodočašća je 1850 kuna po osobi, i u nju su uključena 4 polupansiona. Prijave primamo odmah, pa do 30 srpnja.

 

GENFEST

Već dugi niz godina Djelo Marijino organizira susret mladih pod nazivom Genfest. Susret se ove godine održava u Budimpešti od 31.8. do 2.09. Planiramo odlazak na 1 dan, u subotu, 1. rujna. Cijena po osobi je 20 eura, + prijevoz oko 100 kuna.