Tajna Presvetog Trojstva, tj. Boga kakav je on u sebi, najveća je tajna naše vjere. Generacije teologa razbijale su glavu razmišljajući kako to može biti: jedan Bog - a Trojica. Tu tajnu Crkva stavlja pred nas da o njoj razmišljamo i da joj se poklonimo. Biblijska vjera u jednog Boga nije nastala reduciranjem brojnih božanstava u poganskim religijama na jedno božanstvo, već tako što je Bog sam došao u susret čovjeku. Time je pokazao da on nije divinizirana  prirodna sila već Stvoritelj koji stoji nasuprot svome stvorenju i da brojna, od pogana štovana božanstva nisu nikakvi bogovi. Ljubeći svoje stvorenje i posebno čovjeka kao krunu svega stvorenog i šaljući svoga Sina da spasi čovjeka, Bog je objavio i bogatstvo svoga božanskog bića. Božja spasiteljska ljubav  prema čovjeku samo je plod i posljedica ljubavi koja vlada između Oca, Sina i Duha Svetoga.

 

 

KALENDAR

Utorak, 5. lipnja:           Spomendan sv. Bonifacija, biskupa i mučenika.

Četvrtak, 7. lipnja:         Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo.

 

TIJELOVO - ŽUPNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U četvrtak, 7. lipnja, svetkovina je Presvetog Tijela i Krvi Kristove. U katedrali je nedjeljni raspored svetih misa. Poslije mise u 18.30 bit će tijelovski ophod Strossma-yerovim trgom s tri postaje. Na Tijelovo je naše župno godišnje klanjanje. Stoga ćemo uoči Tijelova imati cjelonoćno klanjanje u Maloj crkvi. Presveti Oltarski Sakrament će se izložiti u srijedu, 6. lipnja u 20 sati. Na oglasnoj ploči pogledajte raspored i upišite se. Završetak klanjanja i euharistijski blagoslov je na Tijelovo u 11 sati. U samostanskoj crkvi nema večernje svete mise na Tijelovo, samo je jutarnja u 7,00.

 

KOLAČI I REZANCI

Udruga sv. Vinka planira u nedjelju 10. lipnja ponuditi kolače i rezance za juhu na prodaju. Molimo sve ljude dobre volje, napose župne suradnike uključene u bilo koju skupinu da do subote, 9. lipnja u 17.30 donesu u župu rezance i kolače. Hvala vam.

 

ŠENŠTATSKA OBITELJ

U utorak, 5. lipnja je susret Šenštatske obitelji s p. Christophom. u 18.30 je sveta misa u katedrali, a u 19.00 susret u župi.

 

MOLITVENI VIJENAC

U našoj župi je 1. prosinca 2000. godine formiran prvi Molitveni vijenac KRALJICE OBITELJI. Dan zajedničkog okupljanja i sv. misa je svakog 18. u mjesecu. Duhovnik je dr. Ivan Zirdum. Drugi molitveni vijenac je započeo 1. srpnja 2009. Dan zajedničkog okupljanja i sv. misa je svakog 13. u mjesecu. Duhovnik je vlč. Vinko Zec. Sve novoprijavljene članove obavještavamo da je treći molitveni vijenac započeo s molitvom 1. lipnja 2012. Dan zajedničkog okupljanja i sv. misa na nakanu molitvenog vijenca je svakog 8. u mjesecu. Duhovnik je dr. Antun Čečatka.

 

IZLET ŽUPNIH SURADNIKA

Sve župne suradnike pozivamo na izlet u subotu 9. lipnja. Radi bolje organizacije molimo vas da se prijavite u župnom uredu do 7. lipnja.

 

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

U petak, 8. lipnja u 9 i 15.30 sati je ispovijed vjeroučenika osnovnih i srednjih škola. U nedjelju, 10. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na ispovijed i na misu zahvalnicu.

 

HODOČASNIČKI IZLET

U nedjelju, 10. lipnja je hodočasnički izlet krizmanika i mladih Đakovačkog dekanata u župu Odvorce (pokraj Sibinja) rodnu župu našeg župnog vikara vlč. Ivice Tušeka, a gdje je župnik vlč. Stjepan Šumanovac. Cijena puta i ručka je 40 kuna. Polazak je u 9.30 ispred katedrale. Prijave primamo do srijede 6. lipnja.

 

HUMANITARNI KONCERT

U petak 15. lipnja u 21 sat ispred katedrale se održava humanitarni koncert Nebeski hvalospjev. Organizator koncerta je Udruga žena protiv raka Đakovo "Roseta". Na koncertu nastupa Osječka opera i solisti. Svoje priloge možete dati kupnjom ulaznica za koncert po 10 kuna. Srdačno vas pozivamo na koncert.

 

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za lipanj: da Duh Sveti iskorijeni psovku u našem narodu.

 

NEKI TJEDNI SUSRETI

Ponedjeljak, 4. lipnja:    u 19.00 Stado malo; u 20.00 mjesečni susret bračnih parova.

Utorak, 5. lipnja:                       u 19.00 misijska skupina; molitvena zajednica Dva Srca.

Srijeda, 6. lipnja:           u 20.00 Biblijska skupina.

Petak, 8. lipnja:            u 19.30 proba mješovitog zbora; u 20.00 susret mladeži.

Nedjelja, 10. lipnja:       u 10.30 susret ministranata; u 15.00 Molitvena zajednica.

 

HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE

Poštovani maturanti, Vas koji razmišljate o upisu na studij obavještavamo da je u Zagrebu otvoreno Hrvatsko katoličko sveučilište, koje ove godine započinje s dva nova studijska programa, sociologijom i psihologijom, uz program studija povijesti.

 

NATJEČAJ ZA SJEMENIŠTE

Stalna briga župne zajednice je da u molitvi i kroz druge oblike župnog života i zajedništva upućuje i potiče mlade vjernike na otkrivanje Božjeg poziva koji im je upućen. Neki između mnoštva kršćanskih mladića koji su završili osnovnu ili srednju školu sigurno osjećaju Božji poziv za svećeništvo. Takvi mladići se trebaju posavjetovati sa svojim župnikom, a najkasnije do 8. lipnja.

 

NADBISKUPIJSKI SUSRET MINISTRANATA

U subotu, 23. lipnja će se u Tordincima održati XVII. nadbiskupijski susret ministrantica i ministranata. Na susret pozivamo sve ministrante i ministrantice naše župe. Cijena puta je 20 kuna. Prijavite nam se što prije u župnom uredu.

 

ZAHVALA

Nastavili smo s obnovom kapelice na groblju. Hvala svima koji ste dali svoj prilog.