Podrobnije obavijesti za život župe u sljedećem tjednu i za cijeli srpanj pratite u novom listiću. Uzmite ga na stoliću za sebe i ponesite bližnjima; čitajte ga i po njemu se ravnajmo. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1.RASPORED SV. MISA na današnju 13. NEDJELJU “KROZ GODINU”, kada ulazimo u “trodnevlje” pred Petrovo, svetkovinu zaštitnika katedrale i grada, uobičajen je. Večernju misu u 18,30 h predvodi po prvi puta kao biskup u katedrali mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor srijemski, sin našega kraja, koji je vršio pojedine službe u nadbiskupskom središtu.

Sutra-u ponedjeljak je drugi dan trodnevnice za Petrovo. Večernju misu u 18,30 h i klanjanje nakon mise predvodi župni vikar vlč. Robert pri kraju službe u našoj župi.

U utorak na treći dan tj. uočnicu Petrova okupimo se u katedrali u 18,30 h na svečanu pjevanu Večernju Časoslova pod predvođenjem naših nad/biskupa. Uz sudjelovanje članova Kaptola, drugih svećenika, bogoslova i Sestara sv. Križa, za očekivati je sudjelovanje nas-domaćih župljana, članova svih suradničkih tijela i skupina. Vrijedno je da ovo bude zajedništvo molitve svih u predvečerje zaštitnika katedrale i grada.

U srijedu, 29. 6. je svetkovina SV. PETRA I PAVAO, APOSTOLI, svetkovina, dan zaštitnika katedrale i grada. Blagdanske mise su u katedrali kao nedjeljom: u 7,30 h, zatim u 9 h, potom svečana s obredom svećeničkoga ređenja u 10,30 h i večernja za blagoslov gradu u 18,30 h. Pod misom u 10,30 h nadbiskup Đuro će za svećenike zarediti petoricu đakona, među njima našega domaćega sina Nikolu, te đakona na praksi Bernarda. Pod večernjom misom u 18,30 h pozdravit ćemo se s kapelanom Robertom prije odlaska na tečaj jezika i studij u Rimu.

Na prvi petak i prvi subotu u srpnju uobičajeni je raspored misa, ispovijedanja i pobožnosti. Sve uključene u Živu krunicu, mrežu molitelja za zvanja i druge molitvene zajednice pozivamo na krunicu i misu prve subote, koju animira naša župa.

+ Nedjelja, 3. 7. – 14. NEDJELJA „KROZ GODINU“. „Vezovska nedjelja“. Radi posebnosti ove nedjelje u životu Grada, sv. mise su u katedrali u 7,30 h, zatim nakon povorke svečana oko 10,30 h (predvodi nadbiskup Đuro, pjevanje animiraju članovi KUD-a iz Novih Perkovaca) i večernja u 18,30 h (nema mise u 9 h).

Radi ljetnih vrućina i odmora, a dogovorom sa Sestrama sv. Križa, od sljedeće nedjelje, 3. 7. i kroz cijeli srpanj i kolovoz nedjeljna misa na vanjskoj terasi kod Amadee pomiče se za kasnije i bit će u 19 h.

2. TRODNEVNICA I SLAVLJE MLADE MISE NIKOLE KLEMENA najavljena nam je u listiću i plakatima. Pratimo i planirajmo sudjelovanje svi koji možemo. O doprinosu župljana za ovo slavlje i samoga mladomisnika također čitajte u listiću. Bit ćemo zahvalni pekarnicama koje će se uključiti darom slanih proizvoda, a župljankama koje će pripremiti i darovati suhe kolače. Hvala svima na darovima protekle nedjelje nakon misa kada je sadrano 3.500,00 kn za potrebe mlade mise. Akcija i dalje traje u uredu.

Ukoliko ima mladih i odraslih župljana koji se mogu i žele obući u narodnu nošnju, molimo da se tijekom tjedna jave u ured.

3. DRUGE OBAVIJESTI – O izboru šk. vjeronauka, zatim najavi Nacionalnoga susreta hrvatske katoličke mladeži u rujnu u Bjelovaru, potom upisu misa za listopad, studeni i prosinac i drugo pratite u listiću.

I dalje molimo uključivanje novih raspoloživih vjernika, napose umirovljenika, među pazitelje katedrale, da bi se pokrila potrebna satnica. Prijavljuje se u uredu ili g. Mariji Mihaljević.

Preporučujemo na mjestu za tisak novi Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.