Tjedne obavijesti

KRIŽNI PUT

Kroz korizmu je u katedrali križni put utorkom u 17.30, petkom u 17.15 sati, nedjeljom za djecu u 16.00.  Križni put u  samostanskoj crkvi je petkom i nedjeljom u 16.30 sati.

40 DANA ZA ŽIVOT

Ovogodišnja korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“ je počela u srijedu, 14. veljače i traje do Cvjetnice 25. ožujka. U parku ispred Doma zdravlja svaki dan molimo od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje i obranu života.

KORIZMANA DUHOVNA OBNOVA

U nedjelju, 25. veljače u katedrali je jednodnevna korizmena duhovna obnova. Duhovnu obnovu vodi don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba. U 17.00 je u katedrali susret za roditelje prvopričesnika 2. i 3. razreda i roditelje krizmanika 1. i 2. pripravne godine. U 18 sveta misa, u 19.00 u katedrali je susret za mladež. Pozivamo sve da dođu na duhovnu obnovu.  

SASTANAK ZA RODITELJE 2. RAZREDA

U utorak, 20. i četvrtak, 22. veljače pozivamo roditelje 2. razreda osnovne škole na sastanak u 19.30 sati u župnu dvoranu. Slobodno izaberite dan koji vam više odgovara.

28. KORIZMENI DAN TIŠINE

U subotu 24. veljače s početkom u 9,30  do 15. sati  u dvorani Florentini održat će se 28. KORIZMENI DAN TIŠINE – kontemplativna subota. Tema susreta je: Bog neprestano govori u čovjekovu srcu.  Potrebno je prijaviti sudjelovanje do 21. veljače. Voditeljica: s. Karmela

KVATRE

Započinje proljetni kvatreni tjedan, koji je posvećen pokori i obraćenju.

DEKANATSKI KRIŽNI PUT OBITELJI

U subotu 10. ožujka, održat će se križni put obitelji našeg dekanata. Okupljanje je ispred katedrale u 11.30, a završetak u Dragotinu. Na križni put pozivamo cijelu obitelj, a osobito bračne parove. U Dragotinu je kuhani ručak i osvježenje. Ako i sami ponešto ponesete, rado ćemo se na kraju počastiti. U slučaju lošeg vremena križni put bi se održao u katedrali.

NADBISKUPIJSKI KRIŽNI PUT ZA MLADE

Trinaesti Nadbiskupijski križni put za mlade će se održati u subotu, 17. ožujka na 24 km dugoj relaciji Vinogradci (kod Valpova) – Donji Miholjac. Autobus kreće u 6.30 sati ispred DVD-a., cijena prijevoza je 40 kuna. Euharistijsko slavlje održat će se po završetku križnog puta u župnoj crkvi u D. Miholjcu. Mlade, srednjoškolce i starije, koji planiraju ići na križni put pozivamo da nam se prijave u župni ured do 9. ožujka. Svaki sudionik treba sa sobom ponijeti ručak od kuće, nešto za piće i samo najnužnije stvari u torbi. Draga mladeži, ovaj Križni put vam je prigoda za druženje, pješačenje, međusobno upoznavanje, pokoru i produbljivanje vjere.

DEKANATSKI SUSRET BRAČNIH PAROVA

U ponedjeljak, 26. veljače u 19.30 u župnoj dvorani je susret bračnih parova đakovačkog dekanata. Svi bračni parovi su dobro došli.

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU

U subotu, 3. ožujka je nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Krašić i Zagreb. Polazak je u 6 sati ispred DVD-a.  Potrebno je uplatiti prijevoz tjedan dana prije polaska.

DUHOVNE OBNOVE

Od 9. do 11. ožujka, te od 16. do 18. ožujka u Bogoslovnom sjemeništu je susret mladića  srednjoškolske dobi. Od 9. do 11. ožujka u Betaniji je Duhovna obnova za mladiće i djevojke srednjih škola, studente i radničku mladež. Molimo zainteresirane da se što prije prijave. 

SMJEŠTAJ GOSTIJU

U Đakovu će se od petka, 27. do nedjelje 29. travnja održati kongres bogoslova. Rektor bogoslova Mo Ivan Andrić nas moli da na noćenje primimo kao goste neokatekumensku bogosloviju iz Pule (bogoslove i odgojitelje = tridesetak osoba). U Vaše domovine bogoslovi bi stigli u petak, 27. 4. u večernjim satima. Dočekali bi ih ispred DVD-a. Molimo Vas da im osigurate večeru u petak 27.4.; doručak u subotu, 28.4., a u nedjelju 29.4. doručak i ručak, poslije ručka odlaze za Pulu. U subotu, 28.4 oko 22 sata je  povratak kod obitelji-domaćina na spavanje (večera će biti u hotelu Blaža!). U Nedjelju, 29. 4. sjemenišni odgojitelji predvode prijepodnevne mise u katedrali, a bogoslovi pjevaju, ministriraju, svjedoče o duhovnom pozivu. Kao što smo pokazali velikodušnost prije godinu dana kad su bili mladi, tako je i sada pokažimo.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 19. veljače:   u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 20. veljače:           u 18.30 misijska skupina; molitvena zajednica Dva srca.

Srijeda, 21. veljače:          u 19.00 biblijska skupina; krizmanici 2. pripravna godina.

Četvrtak, 22. veljače:        u 18.30 u katedrali je euharistijsko klanjanje – priprava na hodočašće.

Petak, 23. veljače:            u 18.30 Injigo; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 24. veljače:          u 11.00 Dječji zbor; u 19.00 Santo; 19.00 Slavljenički tim Izrael.

Nedjelja, 25. veljače:        u 10.30 ministranti; u 15.00 molitvena zajednica Milosrdnog Isusa.

Ove godine za temu Dana bolesnika uzete su riječi koje Isus s križa upućuje svojoj Majci  i Ivanu: ""Evo ti sina!... Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi". Mariji, Majci nježnosti, povjeravamo sve bolesne u tijelu i u duhu, da ih ona podupre u nadi. Upućujemo joj također molitvu da nam pomogne da budemo otvorena srca prema našoj bolesnoj braći i sestrama. Crkva zna da treba posebnu milost da bi mogla biti na visini svoje evanđeoske zadaće skrbi za bolesne. Ujedinimo se stoga u usrdnoj prošnji Gospodinovoj Majci da svaki član Crkve s ljubavlju živi svoj poziv na služenje životu i zdravlju. Neka nas Djevica Marija prati svojim zagovorom na ovaj 26. Svjetski dan bolesnika, neka pomogne bolesnim osobama živjeti vlastito trpljenje u zajedništvu s Gospodinom Isusom i neka bude na pomoć onima koji se za njih skrbe. Svima, bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima i volonterima, od srca udjeljujem apostolski blagoslov.  Iz Poruke pape Franje za 26. Svjetski dan bolesnika.

AKCIJA KRAFNE

Danas, 11. veljače Udruga svetog Vinka organizira svoju godišnju akciju krafni. Svaki vaš dar je namijenjen siromasima naše župe.

DAN BOLESNIKA

Danas, 11. veljače je Gospa Lurdska - Dan bolesnika. Stare i bolesne pozivamo na sv. misu u 9 sati. Poslije sv. mise moći će primiti bolesničko pomazanje.

48-SATNO KLANJANJE U SAMOSTANSKOJ CRKVI

Danas, 11. veljače u samostanskoj crkvi počinje 48-satno euharistijsko klanjanje. Presveti oltarski sakrament je izložen od 8 sati, do jutarnje mise u utorak, 13. veljače. Samostanska crkva će biti obje noći otvorena. Dođimo i poklonimo se Gospodinu.

MISIJSKA IZLOŽBA

U subotu, 11. veljače, prigodom Dana života u župnom misijskom centru je otvorena misijska izložba. Izložba je prodajna, možete je razgledati danas poslije svetih misa i ovih dana.

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

U nedjelju, 25. veljače u katedrali je jednodnevna korizmena duhovna obnova. Duhovnu obnovu vodi don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba. Pozivamo napose mlade i njihove obitelji.  

SASTANAK ZA RODITELJE KRIZMANIKA 1. GOD.

U utorak, 13. i četvrtak, 15. veljače pozivamo roditelje krizmanika, 1. pripravne godine (1. raz. S.Š.) na sastanak u 19.30 sati u župnu dvoranu. Slobodno izaberite dan koji vam više odgovara.

KORIZMA

U srijedu, 14. veljače je Pepelnica ili Čista srijeda, kojom počinje korizmeno vrijeme. Večernju sv. misu predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit. Taj dan za vrijeme svih svetih misa, u znak pokore, posut ćemo se pepelom. Na Pepelnicu je zapovjedni post i nemrs, a dužni su ga održavati svi oni koji su  postali punoljetni, do  60. godine života. Svi oni koji su navršili 14 godina dužni su kroz korizmene petke održavati nemrs. U korizmi smo svi pozvani vršiti pokoru i djela ljubavi.

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI SCHERER

U petak, 16. veljače je Hodočasnički dan bl. M. M. Tereziji Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa u 17:00 sati. Poslije svete mise u dvorani Florentini  nastavlja se Mala škola života, a tema je: U školi rada i trpljenja.

MJESEČNI SUSRET MIR U BOGU

U subotu, 17. veljače 2018. u organizaciji Doma duhovne pomoći održava se mjesečni susret Mir u Bogu. Okvirna tema ove godine je: Međuljudski odnosi u svjetlu Evanđelja,  a tema ovog susreta je: RANJENO POVJERENJE. Gost predavač je Katarina Ralbovsky. Susret će se održati u dvorani „Florentini“, Frankopanska 5a, od 15 do 19 sati, a sadrži euharistijsko klanjanje, predavanje, radionice vjere i prigodu za ispovijed. Informacije: Dom duhovna pomoći tel. 801-262; 098/98 76 082; www.sestre-sv-kriza.hr; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   

PROSLAVA SVETOG VALENTINA

U našoj katedrali je svake godine proštenje na blagdan sv. Valentina. Budući da se ove godine poklapa Pepelnica i Valentinovo, sv. Valentina ćemo častiti u utorak, 13. veljače.

KRIŽNI PUT

Kroz korizmu je u katedrali križni put utorkom u 17.30, petkom u 17.15 sati, nedjeljom za djecu u 16.00.  Križni put u  samostanskoj crkvi je petkom i nedjeljom u 16.30 sati.

40 DANA ZA ŽIVOT

Ovogodišnja korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“ započinje u srijedu, 14. veljače. Blagoslov kampanje je u 9 sati. Inicijativa će se održavati u Đakovu, u parku ispred Doma zdravlja svaki dan od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje.

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU

U subotu, 3. ožujka je nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Krašić i Zagreb. U 15 sati je svečana hodočasnička sv. misa. Poslije mise zavjetni ophod župâ i zajednica do blaženikova groba. Prijave primamo u župnom uredu do 17. veljače. Cijena puta je 100 kuna.

SMJEŠTAJ GOSTIJU

U Đakovu će se od petka, 27. do nedjelje 29. travnja održati kongres bogoslova. Rektor bogoslova nas moli da na noćenje primimo kao goste neokatekumensku bogosloviju iz Pule (bogoslove i odgojitelje = tridesetak osoba). Raspored tih dana: petak, 27. 4. u večernjim satima je dolazak gostiju u župu, gdje ih se rasporedi kod domaćina (po obiteljima) na večeru i spavanje. U subotu, 28. 4. doručak kod obitelji-domaćina i okupljanje u bogosloviji. U Đakovu program traje otprilike do 22 sata kad je opet povratak kod obitelji-domaćina na spavanje (večera će biti u hotelu Blaža!). U Nedjelju, 29. 4. doručak kod obitelji-domaćina; sjemenišni odgojitelji predvode prijepodnevne mise u župi, a bogoslovi pjevaju, ministriraju, svjedoče o duhovnom pozivu. Ručak je kod obitelji-domaćina; nakon ručka gosti odlaze kući, u Pulu. Kao što smo pokazali velikodušnost prije godinu dana kad su bili mladi, tako je i sada pokažimo. 

 

AKCIJA KRAFNE

U nedjelju, 11. veljače Udruga svetog Vinka organizira svoju godišnju akciju krafni. Svaki vaš dar je namijenjen siromasima naše župe.

SASTANAK ZA RODITELJE KRIZMANIKA 2. GODINE

U utorak, 6. i četvrtak, 8. veljače pozivamo roditelje krizmanika, 2. pripravne godine (2. raz. S.Š.) na sastanak u 19.30 sati u župnu dvoranu. Slobodno izaberite dan koji vam više odgovara.

KANONSKI POHOD NADBISKUPA NAŠOJ ŽUPI

U utorak, 30. siječnja bio je pastoralni pohod nadbiskupa Đure našoj župi. Nadbiskup se sastao s mnogim pojedincima i sa svakom skupinom, koja je predstavila svoj rad. Dobro se upoznao sa životom i pastoralnim radom u ovoj župi. Otišao je radostan, ozarena lica i zadovoljan. Sve je bilo na visini. Ipak je primjećen slab odaziv djece na župnu katehezu, a onda i nedjeljnu sv. misu. Posebno krizmanici prve godine slabo dolaze, a da bi se mogli krizmati moraju dolaziti dvije godine na pripravu. Jako malo dajemo za investicije (gradnje i obnove crkvenih objekata) primjerice, prošle godine smo dali oko 600.000 kn za misije, a za investicije  26.110 kuna.

DAN BOLESNIKA

U nedjelju, 11. veljače je Gospa Lurdska - Dan bolesnika. Stare i bolesne pozivamo na sv. misu u 9 sati. Poslije sv. mise moći će primiti bolesničko pomazanje. Uoči Gospe Lurdske je trodnevnica.

KLANJANJE U SAMOSTANSKOJ CRKVI

U jubilarnoj 150. obljetnici dolaska Sestara sv. Križa u Đakovo u samostanskoj crkvi  u srijedu 7. listopada (i svakog 7. u mjesecu) je cjelodnevno euharistijsko klanjanje. U nedjelju, 11. veljače u samostanskoj crkvi počinje 48-satno euharistijsko klanjanje. Presveti oltarski sakrament je izložen od 8 sati, do jutarnje mise u utorak, 28. veljače. Samostanska crkva će biti obje noći otvorena.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 5. veljače:     u 18.30 Stado malo; u 20.00 susret Zajednice bračnih susreta.

Četvrtak, 8. veljače:          u 18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali – priprava na hodočašće.

PROMOCIJA KNJIGE

Udruga dragovoljaca Đakovštine 1991./1992 poziva  Vas u utorak, 5. veljače, u 18 sati, u župnu dvoranu na promociju knjiga akademika Josipa Pečarića i dr. Miroslava Međimoreca "General Praljak", autori  Međimorec i Pečarić „Thompson - pjesmom za Hrvatsku" autor J.Pečarić.  Knjige će predstaviti: Marko Ljubić, kolumnist; dr. sc. Miroslav Međimorec i akademik Josip Pečarić. Gost na predstavljanju bit će dr. sc. Mato Artuković.

MISIJSKA IZLOŽBA

U subotu, 11. veljače, prigodom Dana života u župnom misijskom centru je otvorena misijska izložba. Izložba je prodajna, možete je razgledati danas poslije svetih misa i ovih dana.

DJEČJA IGRAONICA

Dragi roditelji, u subotu  10. veljače od 9.30 do 11 sati u prostorijama naše župe organiziramo igraonicu za djecu predškolskog uzrasta. Pozivamo vas da dovedete vaše predškolce na druženje ispunjeno igrom, pjesmom i molitvom.

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU

U subotu, 3. ožujka je nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu. Prva hodočasnička postaja  je rodni Krašić. Dolazak u zagrebačku katedralu je oko 14 sati; u 14.30 započet će zajednička pobožnost u katedrali; u 15 sati  je svečana hodočasnička sv. misa (15.00 – 16.30); poslije mise zavjetni ophod župâ i zajednica do blaženikova groba; mogućnost posjeta Stepinčevu spomen-muzeju kraj katedrale; potom vrijeme za odmor, te povratak kućama. Prijave primamo u župnom uredu do 17. veljače. Cijena puta je 100 kuna.

SMJEŠTAJ GOSTIJU

U Đakovu će se od petka, 27. do nedjelje 29. travnja održati kongres bogoslova. Rektor bogoslova nas moli da na noćenje primimo kao goste neokatekumensku bogosloviju iz Pule (bogoslove i odgojitelje = tridesetak osoba). Raspored tih dana: petak, 27. 4. u večernjim satima je dolazak gostiju u župu, gdje ih se rasporedi kod domaćina (po obiteljima) na večeru i spavanje. U subotu, 28. 4. doručak kod obitelji-domaćina i okupljanje u bogosloviji. U Đakovu program traje otprilike do 22 sata kad je opet povratak kod obitelji-domaćina na spavanje (večera će biti u hotelu Blaža!). U Nedjelju, 29. 4. doručak kod obitelji-domaćina; sjemenišni odgojitelji predvode prijepodnevne mise u župi, a bogoslovi pjevaju, ministriraju, svjedoče o duhovnom pozivu. Ručak je kod obitelji-domaćina; nakon ručka gosti odlaze kući, u Pulu. Kao što smo pokazali velikodušnost prije godinu dana kad su bili mladi, tako je i sada pokažimo.

SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Seminar za bračne parove na temu "Stres i brak – načini suočavanja sa stresom u braku" održat će se 17. veljače s početkom u 9 sati u prostorima KBF-a u Đakovu. Program će voditi djelatnice Obiteljskog savjetovališta pri Riječkoj nadbiskupiji - Željka Frković i Vedrana Blašković, psihote-rapeutkinje. Osim predavanja i radionica za sve sudionike organiziran je i ručak, a parovi koji žele mogu povesti i djecu za koju će biti osigurano čuvanje. Program završava zajedničkim misnim slavljem. Sve zaručničke i bračne parove zainteresirane za sudjelovanje molimo da se do 11. veljače prijave. Kotizacija iznosi 50 kn po paru, dok je sudjelovanje za djecu besplatno.

BRAČNI VIKEND

Od petka, 16. veljače u 20 sati do nedjelja 18. veljače u Betaniji se održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu ili Josipi (0997306487).

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana molitelja žive krunice za veljaču: za bolesne, nemoćne i stare.

HODOČAŠĆE U LOURDES

Turistička agencija Orion tours organizira od 22. do 27. ožujka 2018. vjersko-turističko putovanje u Lourdes „Cvjetnica u Lourdesu“. Relacija je  Đakovo-Nica-Cannes-Avignon-Lourdes-Milano. Cijena 2750 kn. Prijave se vrše do popunjenja u Orion toursu. Informacije na oglasnoj ploči.

MOLITVENO SLAVLJENIČKI SUSRET

Svake subote od 19.00 do 20.30 u župnoj dvorani župni Slavljenički tim Izrael organizira molitveno-slavljenički susret. Pozivamo sve mlade i one koji to žele na ovaj susret. 

KALENDAR

Srijeda, 31. siječnja:            Spomendan svetog Ivana Bosco, prezbitera.

Petak, 2. veljače:                 Blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnica.

                                            Dan posvećenog života. Prvi petak.

Subota, 3. veljače:              Spomendan svetog Blaža, biskupa i mučenika.

Nedjelja, 4. veljače:            Dan života.

VJERA I SVJETLO

Danas, 28. siječnja u 15 sati u župnoj dvorani je redoviti mjesečni susret Zajednice Vjera i svjetlo, koja radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

SVIJEĆNICA

Na blagdan Prikazanja Gospodinova, u petak 2. veljače za vrijeme večernjeg misnog slavlja u katedrali u 18 sati, bit će svečani ulaz i blagoslov svijeća. Molimo vas da na svijeće stavite okapnice kako bismo sačuvali čistim pod katedrale. U katedrali su sv. mise u 7, 8 i 18 sati, a u samostanskoj crkvi je jutarnja sv. misa u 7 sati.

BLAGOSLOV GRLA

U subotu, 3. veljače na spomendan sv. Blaža, poslije svetih misa, bit će blagoslov grla (grličanje).

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 3. veljače u 17 sati u Metodovoj dvorani (svećenički dom, ulaz iz Pavićeve ulice) počinje prvi ovogodišnji tečaj priprave za brak.

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU

U subotu, 3. ožujka je nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu. Prva hodočasnička postaja  je rodni Krašić. Dolazak u zagrebačku katedralu je oko 14 sati; u 14.30 započet će zajednička pobožnost u katedrali; u 15 sati  je svečana hodočasnička sv. misa (15.00 – 16.30); poslije mise zavjetni ophod župâ i zajednica do blaženikova groba; mogućnost posjeta Stepinčevu spomen-muzeju kraj katedrale; potom vrijeme za odmor, te povratak kućama. Prijave primamo u župnom uredu do 17. veljače. Cijena puta je 100 kuna.

KANONSKI POHOD NADBISKUPA NAŠOJ ŽUPI

U utorak, 30. siječnja, pastoralni je pohod nadbiskupa Đure našoj župi. Središnji susret svih vjernika je u 18.00 na svetoj misi u katedrali. Raspored susreta: 10.00 Razgovor s domaćicom, tajnicom i zvonarima; 10.30 Susret s vjeroučiteljima i katehetama (koji su popodne u školi); 11.00 Župna karitativna skupina, Udruga sv. Vinka, Misijska skupina i Vjera i svjetlo; 11.30 Šenštatski pokret i Djelo Marijino, Terezijini krug, Frama i Inicijativa 40 dana za život; 14.00 Biblijska skupina, čitači, ministranti, pjevači; 14.30 Susret s molitvenim zajednicama: Dva srca, Milosrdni Isus, Injigo, Živa krunica, Obiteljski molitveni vijenac, Slavljenički tim, Stado malo, Milosrdni samarijanac; 15.15 Vjeroučitelji i katehete (koji su dopodne u školi); 16.00 Bračni parovi – posebno roditelji prvopričesnika i HZBS; 17.00 Župno ekonomsko i Župno pastoralno vijeće; 18.00 Zajedničko euharistijsko slavlje u katedrali; 19.00 Animatori i volonteri mladih. 20.00 Razgovor sa župnim vikarom; 20.30 Razgovor sa župnikom.

PRVI PETAK I SUBOTA

Ovaj tjedan su prvi petak i subota. Na prvi petak častimo Presveto Srce Isusovo. Na prvu subotu, na misi u 18 sati u katedrali, molimo za duhovna zvanja. 

BRAČNI VIKEND

Od petka, 16. veljače u 20 sati do nedjelja 18. veljače u Betaniji se održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu ili Josipi (0997306487).

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana molitelja žive krunice za veljaču: za bolesne, nemoćne i stare.

HODOČAŠĆE U LOURDES

Turistička agencija Orion tours organizira od 22. do 27. ožujka 2018. vjersko-turističko putovanje u Lourdes „Cvjetnica u Lourdesu“. Relacija je  Đakovo-Nica-Cannes-Avignon-Lourdes-Milano. Cijena 2750 kn. Prijave se vrše do popunjenja u Orion toursu. Informacije na oglasnoj ploči.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 29. siječnja:  u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Srijeda, 31. siječnja:         u 19.00 biblijska skupina; krizmanici 2. pripravna godina.

Četvrtak, 1. veljače:          u 18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali kao priprava na hodočašće bl. A. Stepincu.

Petak, 2. veljače:              u 18.30 Injigo; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 3. veljače:            u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 4. veljače:          u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa. 

KALENDAR

Ponedjeljak, 22. siječnja:   Spomendan sv. Vinka, đakona i mučenika i Vinka Palotti, prez.

Srijeda, 24. siječnja:          Spomendan svetog Franje Saleškog, biskupa i naučitelja.

Četvrtak, 25. siječnja:        Blagdan Obraćenja svetog Pavla, apostola.

Petak, 26. siječnja:            Spomendan svetih Timoteja i Tita, biskupa.

SAT SAVEZA

Danas, 21. siječnja u 19 sati je redoviti mjesečni molitveni susret Šenštatskog pokreta Sat saveza s Marijom. Svi koji primaju sliku Gospe Hodočasnice su dobrodošli.

ŽUPNO PASTORALNO VIJEĆE

U četvrtak, 25. siječnja u 19.30 je susret župnog pastoralnog vijeća u prostorijama župe.

ŽUPNA KATEHEZA

Prošli tjedan smo nastavili sa župnom katehezom svih razreda prema rasporedu iz prvog polugodišta. Djeco i roditelji, obavijestite sve iz razreda.

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

Od 18. do 25. siječnja održava se Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Kroz osam dana kršćani cijelog svijeta zajedno mole i razmišljaju o temi: Desnica tvoja, Gospodine, snagom se prodiči. U katedrali u sve dane osmine u 18 sati molimo za jedinstvo. Središnji ekumenski molitveni susret naše nadbiskupije, održat će se danas, u nedjelju, 21. siječnja, u 17 sati u kapucinskoj crkvi sv. Jakova, Kapucinska 41, Osijek.

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU

Naš nadbiskup Đuro, najsrdačnije nas poziva da se priključimo velikom nadbiskupijskom hodočašću bl. Alojziju Stepincu u subotu 3. ožujka 2018. godine. Prva hodočasnička postaja  je rodni Krašić. Dolazak u zagrebačku katedralu je oko 14 sati; u 14.30 započet će zajednička pobožnost u katedrali; u 15 sati  je svečana hodočasnička sv. misa (15.00 – 16.30); poslije mise zavjetni ophod župâ i zajednica do blaženikova groba; mogućnost posjeta Stepinčevu spomen-muzeju kraj katedrale; potom vrijeme za odmor, te povratak kućama.

KANONSKI POHOD NADBISKUPA NAŠOJ ŽUPI

U utorak, 30. siječnja nadbiskup Đuro će službeno, cijeli dan biti u pohodu našoj župi. On se želi prvenstveno susresti sa suradnicima i svim skupinama koje se okupljaju i djeluju u župi, te s ostalim vjernicima. Molim sve voditelje pojedinih skupina da pismeno priprave kratko izvješće o svom radu, da predstave svoj rad i skupinu, da nadbiskupa upoznaju sa svojim radostima i poteškoćama. Središnji susret svih vjernika je u 18.00 na svetoj misi u katedrali. U nedjelju, 28. siječnja molit ćemo za župnu zajednicu, nadbiskupa, te blagoslov i duhovne plodove nadbiskupovog pastoralnog pohoda našoj župi. Župa, kao izabrani dio Božjeg naroda povjerena je pastirskoj skrbi biskupa kao prvom pastiru, koji svojim prezbiterima kao mudrim suradnicima biskupskog reda povjerava pojedine dijelove Božjeg naroda da oni navještaju Božju riječ, posvećuju vjernike sakramentima, služe im u pastirskoj ljubavi te upravljaju župnom zajednicom. Susret nije samo u tome da nam nadbiskup nešto progovori ili da nas ohrabri, nego i u tome da suradnici i vjernici nadbiskupu predstave svoj rad i svoju skupinu, te da predstave plodove svojih nastojanja, da ga upoznaju sa svojim radostima i poteškoćama i sl.

BRAČNI VIKEND

Od petka, 16. veljače u 20 sati do nedjelja 18. veljače u Betaniji se održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu ili Josipi (0997306487).

HODOČAŠĆE U LURD

Turistička agencija Orion tours organizira od 22. do 27. ožujka 2018. vjersko-turističko putovanje u Lourdes „Cvjetnica u Lourdesu“. Relacija je  Đakova-Nica-Cannes-Avignon-Lourdes-Milano. Cijena 2750 kn. Prijave se vrše do popunjenja u Orion toursu. Informacije na oglasnoj ploči.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 22. siječnja:  u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 23. siječnja:          u 18.30 Dva srca; u 19.00 misijska skupina.

Srijeda, 24. siječnja:         u 19.00 biblijska skupina; krizmanici 2. pripravna godina.

Petak, 26. siječnja:           u 18.30 Injigo; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 27. siječnja:         u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 28. siječnja:       u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.