Tjedne obavijesti

KALENDAR

Ponedjeljak, 23. listopada:  Spomendan svetog Ivana Kapistranskog, prezbitera.

Četvrtak, 26. listopada:      Spomendan svetog Dimitrija, đakona i mučenika.

Subota, 28. listopada:        Blagdan svetih Šimuna i Jude Tadeja, apostola.

ĐAKONSKO REĐENJE

Danas, 22. listopada u katedrali za vrijeme svete mise u 10.30 bit će đakonsko ređenje. Nadbiskup Đuro Hranić zaredit će devetoricu bogoslova za đakone, a među njima su i Patrik Križanac, naš župljanin i Ante Lučić iz župe Dobri Pastir Đakovo 2. Dođite na ređenje. Sve kandidate preporučujem u Vaše molitve, napose našeg Patrika.

MISIJSKA NEDJELJA

Danas, 22. listopada je misijska nedjelja. Milostinja sa sv. misa ide za misije. Misijska skupina vas poziva na 18. misijsku izložbu koja je otvorena u subotu 21. listopada u župnom misijskom centru. Izložbu je moguće danas i ovih dana pogledati i ponešto kupiti i tako pomoći misije.  

SUSRET ZA RODITELJE

U utorak, 24. i u četvrtak 26. listopada u 20 sati bit će susret za roditelje drugog razreda osnovne škole, prve pripravne godine na prvu pričest.

HUMANITARNA UTRKA

U petak, 27. listopada, u 12 sati, Udruga sv. Vinka organizira humanitarnu utrku pod nazivom „Ne budimo srca tvrda“ u svrhu pomoći siromašnim obiteljima da dostojanstvenije proslave božićne blagdane. Kotizacija za sudionike je dobrovoljni prilog. Prijave i potrebne informacije su u župnom uredu ili na tel. 802 300.

LISTOPAD – MJESEC KRUNICE

Da zagovor Marije, Nebeske Majke i njezina zaštita siđe na sve obitelji naše župe u određene dane molit ćemo za obitelji pojedinih ulica prema abecednom redu. Raspored za četvrti tjedan: NEDJELJA (21.10.): Psunjska; S. Radića; M.A. Reljkovića. PONEDJELJAK: K. Tomislava; K. Tvrtka; K. Zvonimira. UTORAK: K. Pavića, L. Ružičke, Lj. Gaja; Lj. Šestića. SRIJEDA: L. Botića; Držića; Topalovića. ČETVRTAK: Gupca; M. Cepelića; N.J.Tordinca. PETAK: O. Ivekovića; P. Preradovića; P. Svačića. SUBOTA: Psunjska; R. Boškovića; Savska. NEDJELJA: Školski prolaz; S. Tomerlina; Splitska.  

NADBISKUPIJSKI DAN OBITELJI

U subotu, 28. listopada, naša Nadbiskupija organizira i poziva sve obitelji i bračne parove na Nadbiskupijski dan obitelji  (koji se slavi jednom u tri godine). Prvi dio održat će se u Dvorani biskupa Mandića od 9 sati. U 13 sati u katedrali  je euharistijsko slavlje. Pozivamo sve obitelji i bračne parove da sudjeluju na ovom slavlju, te da nam se do 24. listopada prijave u župni ured.  

MOLITVENA MREŽA ZA DUHOVNA ZVANJA

Regionalni susret ministranata i članova Mreže molitelja za duhovna zvanja đakovačke regije (Đakovački i Velikokopanički dekanat) održati će se 4. studenoga 2017. u Župi Dobroga Pastira u Đakovu. Okupljanje je od 9.40, a misno slavlje je u 10 sati. Nakon zajedničkog misnog slavlja članovi Mreže molitelja nastavljaju program s povjerenikom, a ministranti idu na radionice. Nakon okrjepe u školskoj dvorani u 12.45 započinje malonogometni turnir za ministrante.

NEKI TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 23. listopada: u 19.00 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 24. listopada:         u 19.00 misijska skupina; Dva srca – molitveni susret; u 20.00 susret liturgijskih čitača.

Srijeda, 25. listopada:        u 19.00 liturgijska priprava za mladence; u 19.30 biblijska skupina.

Četvrtak, 26. listopada:      u 19.15 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi.

Petak, 27. listopada:          u 19.00 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 28. listopada:        u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.00 Santo; 19.30 Slavljenički tim..

ZIMSKO VRIJEME

U nedjelju 29. listopada prelazimo na zimsko računanje vremena, kazaljke na satu vraćamo unazad. Spavamo sat duže. Te nedjelje je večernja sv. misa u samostanu u 17.30, a u katedrali u 18.30.

PROSLAVA BRAČNIH JUBILEJA

U nedjelju, 19. studenoga slavimo Nedjelju bračnih jubileja. Na večernju misu u 18 sati u katedralu pozivamo sve bračne parove koji ove godine slave ili su već proslavili, bilo koji bračni jubilej: 25, 30, 40, 50, 60… godina braka. One koji žele sudjelovati na tom slavlju ili njihove bližnje molimo da što prije prijave njihova imena u župni ured.    

NEDJELJA ZAHVALNICA

Pozivamo poljoprivrednike, voćare, vinare, obrtnike, službenike, tvrtke ili poduzeća koji se žele 29. listopada uključiti u misu zahvalnicu da nam se što prije prijave u župni ured.  

HODOČAŠĆE U VUKOVAR

U subotu, 18. studenoga je Nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar. Polazak je u 7.30 ispred katedrale. Cijena prijevoza je 50 kuna. Prijave primamo u župnom uredu.

 

KALENDAR

Ponedjeljak, 16. listopada:  Spomendan svete Hedvige i Marija Margareta Alacocque, dj.

Utorak, 17. listopada:         Spomendan svetog Ignacija Antiohijskog, biskupa i mč.

Srijeda, 18. listopada:        Blagdan svetog Luke, evanđelista.

BOLESNIČKA MISA

Danas, 15. listopada u 16 sati u katedrali slavit ćemo bolesničku misu. Molimo vas da dovezete svoje bolesnike ili ih što prije prijavite da ih mi dovezemo.

TRIBINA O JOGI

Danas, 15. listopada u 19.30 u župnoj dvorani Monika Kajić, mag. prim. educ. održat će tribinu s temom: Zašto ne joga? Pozivamo sve mlade i one koji se osjećaju mladi na tribinu.  

SUSRET ZA RODITELJE

U utorak, 17. i u četvrtak 19. listopada u 20 sati bit će susret za roditelje krizmanika prve pripravne godine ( prvih  razreda srednjih škola ).

HODOČASNIČKI DAN BL. TEREZIJI SCHERER

U ponedjeljak, 16. listopada Hodočasnički je dan bl. M. M. Tereziji Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa koju će slaviti vlč. Marko Peulić, župnik župe sv. Nikole Tavelića u Županji. Poslije svete mise u dvorani Florentini  se nastavlja Mala škola života, a tema je: U školi odmaka od pritisaka pomodnih ispraznosti.

ŠTOVATELJI BOŽJEG MILOSRĐA

U subotu, 21. listopada u Mariji Bistrici je 4. Nacionalni susret štovatelja Božjeg milosrđa. Cijena prijevoza je 110 kuna. Bus polazi s autobusnog kolodvora u 5.45 sati.

ĐAKONSKO REĐENJE

U nedjelju, 22. listopada u katedrali za vrijeme svete mise u 10.30 bit će đakonsko ređenje. Nadbiskup Đuro Hranić zaredit će devetoricu bogoslova za đakone, a među njima su i Patrik Križanac, naš župljanin i Ante Lučić iz župe Dobri Pastir Đakovo 2. Dođite na ređenje. Sve kandidate preporučujem u Vaše molitve, napose našeg Patrika. Trodnevna priprava prije đakonskog ređenja je od četvrtka, 19. do subote 21. listopada.

NADBISKUPIJSKI DAN OBITELJI

U subotu, 28. listopada, naša Nadbiskupija organizira i poziva sve obitelji i bračne parove na Nadbiskupijski dan obitelji  (koji se slavi jednom u tri godine). Prvi dio održat će se u Dvorani biskupa Mandića. U 9 sati je molitveni početak te pozdrav nadbiskupa. U 9.25 slijedi predavanje na temu „Majčinstvo i očinstvo-poziv i poslanje“, koje izlaže dr. sc. Danijel Crnić, profesor KBF-a u Zagrebu. U 10 sati počinju radionice, a u 11.45 scenski prikaz „Milosrdni Otac“, koji će izvesti glumačka skupina iz Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. U 12.10 djeca će uputiti svoju poruku roditeljima, a potom u 13 sati u katedrali  je euharistijsko slavlje. Pozivamo sve obitelji i bračne parove da sudjeluju na ovom slavlju, te da nam se do 24. listopada prijave u župni ured.  

ŽUPNA KATEHEZA

Osim školskog vjeronauka, za sve razrede u župi se održava župna kateheza. Roditelji, šaljite svoju djecu na župnu katehezu jer je ona obavezna. Molimo pogledajte raspored župne kateheze na oglasnoj ploči i dođite.

MISIJSKA NEDJELJA

U nedjelju, 22. listopada je misijska nedjelja. Milostinja sa sv. misa ide za misije. Misijska skupina vas poziva na 18. misijsku izložbu, a otvorenje je u subotu 21. listopada u 19 sati u župnom misijskom centru. Izložbu je moguće pogledati i ponešto kupiti i tako pomoći misije i u nedjelju poslije sv. misa, te tijekom sljedećih dana.  

LISTOPAD – MJESEC KRUNICE

Da zagovor Marije, Nebeske Majke i njezina zaštita siđe na sve obitelji naše župe u određene dane molit ćemo za obitelji pojedinih ulica prema abecednom redu. Raspored za treći tjedan: PONEDJELJAK: Katančića; Kolodvorska; Kraljevića. UTORAK: Kranjčevića; Kuhača; Kukuljevića. SRIJEDA: Kvaternika; Lisinskog; Marulića. ČETVRTAK: Mažuranića; Miškina; Nazora. PETAK: Osječka; Pape Ivana Pavla II; Strossmayerov trg. SUBOTA: Park Pobjede, Pašin Prolaz; Pavića. NEDJELJA: Psunjska; Radića; Reljkovića.

40 DANA ZA ŽIVOT

Od 27. rujna do 5. studenog traje jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“. Inicijativa će se održavati u parku ispred Doma zdravlja svaki dan od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje.

NEKI TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 16. listopada: u 19.00 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 17. listopada:         u 19.00 misijska skupina; Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 18. listopada:        u 19.00 liturgijska priprava za mladence; u 19.30 biblijska skupina.

Četvrtak, 19. listopada:      u 19.15 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi.

Petak, 20. listopada:          u 19.00 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 21. listopada:        u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.00 Santo; 19.30 Slavljenički tim.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Danas, 8. listopada u katedrali je godišnje euharistijsko klanjanje. Nađite malo vremena i dođite se pokloniti  Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu. Raspored: 11.30 do 12.30 svećenici; 15.00 do 16.00 redovnice; 12.30 do 13.30 bogoslovi; 16.00 do 17.00 krizmanici i mladi; 14.00 do 14.30 niži razredi OŠ; 17.00 do 18.00 odrasli župljani i 14.30 do 15.00 viši razredi OŠ. U 18.30 sveta misa.

ŽIVA KRUNICA

Od danas, 8. listopada imamo novi raspored moljenja žive krunice – pogledajte oglasnu ploču. Nakana za molitelje žive krunice u listopadu - za obraćenje grešnika, misije i misionare.

SUSRET ZA RODITELJE

U utorak, 10. i u četvrtak 12. listopada u 20 sati bit će susret za roditelje krizmanika, druge pripravne godine, drugi razred srednje škole.

ŽUPNA KATEHEZA

Osim školskog vjeronauka, za sve razrede u župi se održava župna kateheza. Roditelji, šaljite svoju djecu na župnu katehezu jer je ona obavezna. Molimo pogledajte raspored župne kateheze na oglasnoj ploči i dođite.

LISTOPAD – MJESEC KRUNICE

Da zagovor Marije, Nebeske Majke i njezina zaštita siđe na sve obitelji naše župe u određene dane molit ćemo za obitelji pojedinih ulica prema abecednom redu. Drugi tjedan molimo za ulice: (7. 10.): F. Kosine; F. Kuhača; F. Račkog. PONEDJELJAK: Frankopanska; H. Deker; H. Kolomana; Hrvatskih Velikana. UTORAK: H. V. Hrvatinića, Ilirska; I.G. Kovačića. SRIJEDA: I. Gundulića; I. Tišova; I.  Zajca. ČETVRTAK: J. Kozarca; J. Ivakića; J. Palmotića. PETAK: J. Kaštelana; K. Zrinske; K. Branimira. SUBOTA: K. Domagoja; K. Trpimira; K. Višeslava. NEDJELJA: Kolodvorska; K. P. Krešimira IV.; Kralja Stjepana Držislava.

IGRAONICA ZA DJECU

Dragi roditelji, u subotu 14. listopada od 9.30 do 11 sati u prostorijama naše župe organiziramo igraonicu za djecu predškolskog uzrasta. Pozivamo vas da dovedete vaše predškolce na druženje ispunjeno igrom, pjesmom i molitvom.

SESTRE KARMELIĆANKE

U nedjelju, 15. listopada Sestre Karmelićanke u Đ. Breznici svečano slave svetkovinu sv. Terezije Avilske sv. misom u 11 sati, koje će predvoditi mladomisnik o. Alen Mažić, karmelićanin.

40 DANA ZA ŽIVOT

Od 27. rujna do 5. studenog traje jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“. Inicijativa će se održavati u parku ispred Doma zdravlja svaki dan od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje. Danas, 8. listopada, u župnoj dvorani u 19.30 održat će se tribina, tijekom koje će biti moguće bolje se upoznati sa samom inicijativom. Gosti tribine su Lidija Dugan, koordinatorica inicijative za Slavoniju i Josip Matezović, vjeroučitelj.

TRIBINA O JOGI

U nedjelju, 15. listopada u 19.30 u župnoj dvorani Monika Kajić, mag. prim. educ. Održat će tribinu s temom: Zašto ne joga? Pozivamo sve mlade i one koji se osjećaju mladi na tribinu.  

BOLESNIČKA MISA

U nedjelju, 15. listopada u 16 sati u katedrali slavit ćemo bolesničku misu. Molimo vas da dovezete svoje bolesnike ili ih što prije prijavite da ih mi dovezemo.

ŠTOVATELJI BOŽJEG MILOSRĐA

U subotu, 21. listopada u Mariji Bistrici je 4. Nacionalni susret štovatelja Božjeg milosrđa. Cijena prijevoza je 110 kuna. Bus polazi s autobusnog kolodvora u 6 sati.

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE

U Betaniji se održava seminar posta molitve i šutnje. Seminar počinje u utorak, 17. listopada, u 17 sati, a završava u nedjelju, 22. listopada oko 11 sati. Voditeljica seminara je s. Ljilja Pehar, franjevka iz Mostara. Obavezna je prijava radi smještaja, najkasnije tjedan dana do početka seminara. Informacije i  prijava: tel. 811-794; mob. 099/5997552 (gđa Marija M.) ili tel. 801-262; 098/9876 082 (DDP);  www.sestre-sv-kriza.hr.  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

NEKI TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Utorak, 10. listopada:         u 19.00 Udruga sv. Vinka; misijska skupina; u 20.00 čitači.

Srijeda, 11. listopada:         u 19.00 liturgijska priprava za mladence; u 19.30 biblijska sk.

Četvrtak, 12. listopada:      u 19.15 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi.

Petak, 13. listopada:          u 19.00 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 14. listopada:       u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.00 proba zbora Santo.

Nedjelja, 15. listopada:     u 10.30 ministranti; u 15.00 Milosrdni Isus.

KALENDAR

Ponedjeljak, 2. listopada: Spomendan Anđela Čuvara.

Četvrtak, 4. listopada:      Spomendan svetog Franje Asiškog.

Subota, 7. listopada:        Spomendan Bl. Djevice Marije od Krunice – crkveni god u Kuševcu.

GODIŠNJICA POSVETE KATEDRALE

Danas, 1. listopada, mons. Đuro Hranić, nadbiskup, u 10.30 predvodit će misno slavlje u katedrali povodom 135. obljetnice njezine posvete.

SUSRET ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA

U utorak, 2. listopada  i u četvrtak 4. listopada  u 20.00 sati bit će susret za roditelje prvopričesnika, djece 3. razreda osnovne škole u župnoj dvorani.

ŽUPNA KATEHEZA

Prošli tjedan počela je župna kateheza u našoj župi. Molimo vas, dragi roditelji da povedete računa jesu  li se vaša djeca uključila u koju od navedenih aktivnosti u rasporedu župne kateheze. Pitamo vas, kako se mogu pripremati za sakrament potvrde po kojem postaju zreli kršćani ako ne sudjeluju u životu svoje župne zajednice? Na važnost župne kateheze za rast u vjeri  upozoravaju i naši biskupi  kad odlučno zahtijevaju župnu katehezu.  U našoj župi imamo lijepi broj završenih teologa koji su voljni raditi s djecom u župi, ali je slabi odaziv djece. Molimo vas da svi poradimo oko toga jer to je za dobro djece i svih nas. Jedan sat župne kateheze u 14 dana uistinu nije previše. Molimo pogledajte raspored župne kateheze na oglasnoj ploči.

LISTOPAD – MJESEC KRUNICE

Danas, 1. listopada, započinju listopadske pobožnosti u čast Blaženoj Djevici Mariji. Podsjećamo da smo u jubilarnoj 100.obljetnici ukazanja BDM u Fatimi kada se 1917. ukazala Franji, Luciji i Jacinti  s imenom Kraljica sv. Krunice i pozvala ih da svaki dan mole krunicu. Koliko je krunica moćna molitva postoje mnoga svjedočanstva. Stoga vas molimo potrudite se naći vrijeme u ovoj jubilarnoj godini i doći  na večernju krunicu u samostanskoj crkvi u 17.30 i u katedrali u 18.00. Da zagovor Fatimske Gospe i njezina zaštita siđe na sve obitelji naše župe u određene dane molit ćemo za obitelji pojedinih ulica prema abecednom redu. Prvi tjedan molimo za ulice:

Ponedjeljak: Ante Starčevića, A.G. Matoša, A.Mihanovića; Utorak: Augusta Cesarca, A.Šenoe, B. Ivana Mažuranića; Srijeda: B. J.Jelačića, Bartola Kašića,, Biskupa A.Mandića, Biskupa Ćirila Kosa, Četvrtak: Biskupa Josipa Čolnića, Bosutska, Božidara Adžije, Budrovačka; Petak: Certisa, Diljska, Dragutina Domjanića; Subota: Dravska, Dubrovačka, Dunavska, Eugena Kvaternika; Nedjelja: Franje Arpada Mesaroša, Franje Kosine, Franje Kuhača, Franje Račkog.

40 DANA ZA ŽIVOT

Od 27. rujna do 5. studenog traje jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“. Inicijativa će se održavati u parku ispred Doma zdravlja svaki dan od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje. U nedjelju 8. listopada, u župnoj dvorani u 19.30 održat će se tribina, tijekom koje će biti moguće bolje se upoznati sa samom inicijativom. Gosti tribine su Lidija Dugan, koordinatorica inicijative za Slavoniju i Josip Matezović, vjeroučitelj.

ZAJEDNICA BRAČNIH SUSRETA

U ponedjeljak, 2. listopada u 20 sati je mjesečni susret Zajednice bračnih susreta.

PRVI PETAK I SUBOTA

Na prvi petak častimo Srce Isusovo. Na prvu subotu molimo za duhovna zvanja.

KLANJANJE U SAMOSTANSKOJ CRKVI

U jubilarnoj 150. oj obljetnici dolaska Sestara sv. Križa u Đakovo u samostanskoj crkvi  u subotu 7. listopada (i svakog 7. u mjesecu) je cjelodnevno euharistijsko klanjanje.

MISIJSKI SEMINAR

U subotu 7. listopada u 9 sati u našoj župnoj dvorani je nadbiskupijski seminar za animatore i suradnike župnih misijskih skupina.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U nedjelju, 8. listopada u katedrali je godišnje euharistijsko klanjanje. Nađite malo vremena i dođite se pokloniti  Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu. Raspored: 11.30 do 12.30 svećenici;  12.30 do 13.30 bogoslovi; 14.00 do 14.30 niži razredi OŠ; 14.30 do 15.00 viši razredi OŠ; 15.00 do 16.00 redovnice; 16.00 do 17.00 krizmanici i mladež; 17.00 do 18.00 odrasli župljani. 

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE

U Betaniji se održava seminar posta molitve i šutnje. Seminar počinje u utorak, 17. listopada, u 17 sati, a završava u nedjelju, 22. listopada oko 11 sati. Voditeljica seminara je s. Ljilja Pehar, franjevka iz Mostara. Obavezna je prijava radi smještaja, najkasnije tjedan dana do početka seminara. Informacije i  prijava: tel. 811-794; mob. 099/5997552 (gđa Marija M.) ili tel. 801-262; 098/9876 082 (DDP);  www.sestre-sv-kriza.hr.  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

ŽIVA KRUNICA

U subotu, 7. listopada pozivamo u katedralu u 18 sati sve molitelje žive krunice. 

KALENDAR

Srijeda, 27. rujna:                Spomendan sv. Vinka Paulskog, prezbitera – dan Udruge sv. Vinka.

Petak, 29. rujna:                  Blagdan sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela, arkanđela, god u Drenju.

Subota, 30. rujna:               Spomendan svetog Jeronima, prezbitera i naučitelja.

GODIŠNJICA POSVETE KATEDRALE

U nedjelju, 1. listopada, mons. Đuro Hranić, nadbiskup, u 10.30 predvodit će misno slavlje u katedrali povodom 135. obljetnice njezine posvete.

ALZHEIMEROVA BOLEST

U prostorima Udruge Amadea u ponedjeljak 25. rujna u 16 sati Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest iz Zagreba održat će predavanje o Alzheimerovoj bolesti (postavljanju dijagnoze, liječenju, prevenciji i načinima pomoći oboljelim osobama i njihovim obiteljima). Predviđeno predavanje dio je građanske inicijative „Naš doprinos zajednici“, koju provodi Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea iz Đakova, pod nazivom „I ja sam tu“. Građanska inicijativa završava u ponedjeljak 2. listopada zajedničkim susretom za starije osobe, koji će se održati od 14 do 15 sati u Centru Amadea, čime će obilježiti i Međunarodni dan starijih osoba.

EKONOMSKO I PASTORALNO VIJEĆE

U ponedjeljak, 25. rujna u 20 sati je susret ekonomskog i pastoralnog vijeća u prostorijama župe. 

HODOČAŠĆE U IVANOVCE

HŠO organizira hodočašće na slavlje blagoslova i polaganja kamena temeljca za 2. Šenštatsko svetište u Hrvatskoj u subotu 30. rujna. Taj dan će biti i blagoslov slika Majke Triput Divne, pa je potrebno ponijeti slike. U 15 sati svetu misu predvodi nadbiskup u miru Marin. Polazak je u 9 sati ispred DVD-a. Cijena puta je 50 kuna. Prijave su do 26. rujna.

40 DANA ZA ŽIVOT

Ovogodišnja jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“ započinje u srijedu, 27. rujna pod geslom Tijelo vaše hram je Duha Svetog. Blagoslov kampanje je u 9 sati. Inicijativa će se održavati u Đakovu, u parku ispred Doma zdravlja svaki dan od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje. U nedjelju 8. listopada, u župnoj dvorani u 19.30 održat će se tribina, tijekom koje će biti moguće bolje se upoznati sa samom inicijativom. Gosti tribine su Lidija Dugan, koordinatorica inicijative za Slavoniju te Josip Matezović, vjeroučitelj.

MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU»

U subotu, 30. rujna, od 15 do 19 sati, u dvorani Florentini, se održava mjesečni susret Mir u Bogu.  Tema: Međuljudski odnosi u svjetlu Evanđelja. Informacije: Dom duhovne pomoći, tel. 031/801-262; 098/98 76 082; www.sestr-sv-kriza.hr; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 ĐAKONSKO REĐENJE

U nedjelju, 22. listopada u katedrali će naš župljanin Patrik Križanac primiti sveti red đakonata. Preporučujemo ga u vaše molitve, a ukoliko netko zna za postojanje kakve smetnje za primanje svetog reda, neka to javi župniku.  

KARMEL U BREZNICI

Blagdan sv. Male Terezije bit će proslavljen u nedjelju, 1. listopada u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj misnim slavljem u 11 sati koje će predslaviti izv. prof. dr. Ivica Raguž, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Nakon mise bit će upriličen blagoslov ruža.

NEKI TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 25. rujna:         u 19.00 Stado malo - molitveni susret za mladež.

Utorak, 26. rujna:                 u 19.00 misijska skupina; Dva srca; u 20.00 liturgijski čitači.

Srijeda, 27. rujna:                u 19.00 liturgijska priprava za mladence; u 19.30 biblijska skupina.

Četvrtak, 28. rujna:              u 19.00 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi.

Petak, 29. rujna:                 u 19.00 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 30. rujna:               u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.00 proba zbora Santo.

Nedjelja, 1. listopada:         u 10.30 susret ministranata; u 15.00 molitvena zajednica.

MOLITVENO SLAVLJENIČKI SUSRET

Svake subote od 19.30 do 21.00 u crkvi Svih svetih župni Slavljenički tim Izrael organizira molitveno-slavljenički susret s euharistijskih klanjanjem. Pozivamo sve mlade i one koji to žele umjesto izlaska i tulumarenja po gradu na ovaj susret.

IGNACIJANSKE DUHOVNE VJEŽBE

U ponedjeljak, 16. listopada počinju Ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu. Traju 30 tjedana, svatko ih uz upute obavlja kod svoje kuće. Tjedni susreti i upute su u župi. Prijave su na tel.: 091 4444 865 ili na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

ŽUPNA KATEHEZA

NIŽI RAZREDI: U ponedjeljak, 25. rujna počinje župna kateheza za sve razrede. Škola – I. G. Kovačić:2.a. utorak u 14 sati; 2.b. - utorak u 15 sati; 2.c. - utorak u 15 sati; 3. r. srijeda 3a u 9.00 ili 15.00; 3b u 10 ili 16.00, 3c po dogovoru. 4. a.b.c u ponedjeljak ili četvrtak u 15.00. Škola – V. Nazor: 2.r. ponedjeljkom, 2a i 2b u 14.00, 2c u 15.00. 3.r. utorkom 3a u 8.00 ili 14.00, 3b u 9.00 ili 15.00, 3c u 10.00 ili 16. 4. a.b.c. ponedjeljak ili četvrtak u 15.00.

RASPORED OD 5. DO 8. RAZREDA:

MINISTRANTI – nedjelja u 10.30; DJEČJI  ZBOR – subota u 11.00; MISIJSKA SKUPINA – subota u 9.00; ČITAČI – petak u 16.00; KREATIVNA RADIONICA – utorak i petak u 16.00; SPORTSKA RADIONICA – četvrtak i petak u 15.00; DRAMSKA SKUPINA – četvrtak u 15.00; MALI SVIRAČI - subota u 12.00; MILOSRDNI SAMARIJANAC - VOLONTERI – petak u 15.00; BIBLIJSKO GLUMAČKA SKUPINA – utorak u 16.00; ŽUPNI CARITAS – četvrtak u 16.00. KRIZMANICI: 1. RAZRED – subota u 9.00, 10.00 ili 11.00. 2. RAZRED – SRIJEDA U 19.15 i 20.00 i subota u 9.00,10.00,11.00 ili 12.00; 3.  i  4. RAZRED - petak u 20.00.