Tjedne obavijesti

KALENDAR

Četvrtak, 20. lipnja:            Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo.

Petak, 21. lipnja:                Spomendan svetog Alojzija Gonzage, redovnik.

Subota, 22. lipnja:              Obljetnica posvete samostanske crkve.

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

U nedjelju, 16. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na misu zahvalnicu.

VJERA I SVJETLO

Danas, 16 lipnja u 15 sati je redoviti mjesečni susret zajednice Vjera i svjetlo – Tratinčice Majke Terezije – koja radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

TIJELOVO - ŽUPNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U četvrtak, 20. lipnja, svetkovina je Presvetog Tijela i Krvi Kristove. U katedrali je nedjeljni raspored svetih misa. Svečano euharistijsko slavlje u 18.00 predvodi nadbiskup Đuro Hranić. Nakon euharistijskog slavlja je Tijelovska procesija koja ide Trgom, Korzom do crkve Svih svetih, a završetak je u samostanskoj crkvi. Na Tijelovo je naše župno godišnje klanjanje. Stoga ćemo uoči Tijelova imati cjelonoćno euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi. Na oglasnoj ploči u katedrali pogledajte raspored klanjanja i upišite se. Najprije je u srijedu, 19. lipnja u 20 sati u crkvi Svih svetih sveta misa. Završetak klanjanja i euharistijski blagoslov je na Tijelovo u 11 sati. U samostanskoj crkvi nema večernje svete mise na Tijelovo, samo je jutarnja u 7 sati.

TRAŽIMO PAZITELJICE KATEDRALE

Budući da nismo prikupili dovoljno muških pazitelja katedrale, tražimo i žene koje su voljne tjedno jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u molitvi i vršiti paziteljsku službu.

ZLATNI ZAVJETI

U subotu, 22. lipnja Sestre sv. Križa obilježit će Zlatni jubilej svojih 12 sestara. Svečanu sv. Misu u 10 sati predvodit će u samostanskoj crkvi mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru. Sestre jubilarke su: s. M. Svjetlana Paljušević, Dolje, CG, s. M. Valentina Andrašević, Podr. Moslavina; s. Maja Mikić, Vidovice, BiH; s. Mirabilis Rittgasser, Marijanci; s. Benedikta Tumpa, Zagreb; s. Mileva Jaman, Banovci; s. M. Ignacija Ribinski, Derventa, BiH; s. M. Jacinta Mandura, Matina, BiH; Velika Kopanica; s. Margarita Mišković, Vidovice, BiH; s. Arimateja Oršolić, Oštra Luka, BiH; s. Ivanka Jukić, Runović i s. Blaženka Perković, Slobodnica. Naše sestre preporučamo u molitve!

DEVETNICA SRCU ISUSOVU

U srijedu, 19. lipnja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova započinje Devetnica Srcu Isusovu. Svaki dan u 17.00 ispovijed, u 17.15 litanije, 17.30 sveta misa.

DJEČJE LJETO

I ove godine naša župa u suradnji sa udrugom Amadea, organizira Dječje ljeto za djecu koja žele radosno i zabavno provesti jedan  tjedan u zajedništvu i igri pod vodstvom naših mladih volontera koji će ih učiti mnoge pjesme, igre, plesove, ali i kako se živi radosno s Isusom. Dječje ljeto će se održavati od 14. do 21. srpnja na ljetnoj pozornici centra Amadea. Prijave su u župnom uredu na tel.: 802 300 ili kod s. Meri: 091 727 2401 do 10. srpnja.

NEBESKI HVALOSPJEV

U nedjelju, 23. lipnja u 21 sat, ispred katedrale, održava se osamnaesti humanitarni koncert Nebeski hvalospjev. Organizator je Udruga žena za borbu protiv raka dojke "Roseta". Na koncertu sudjelu: Zrinka i Marija Posavec s pratnjom. Voditeljica programa je Vesna Kaselj. Svoje priloge možete dati kupnjom ulaznica za koncert po 20 kuna.

HODOČAŠĆE U ĐAKOVAČKI PISAK

U nedjelju, 23. i u ponedjeljak, 24. lipnja hodočastimo u svetište svetog Ivana Krstitelja u Pisak, slavimo svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja. U nedjelju je ispovijed od 20 sati, a misa bdijenja u 21 sat, koju predslavi vlč. Ante Lučić, prošlogodišnji mladomisnik. U ponedjeljak, (24.06.) je ispovijed od 7.30 i od 19.30. Svete mise su u 8.00, 10.00 i u 20.00. Prije misnih slavlja je hodočasnički program.

PROJEKCIJA FILMA DOBRI PASTIR

U srijedu, 26. lipnja, u 19.30, u Dvorani biskupa A. Mandića, u organizaciji Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Udruge sv. Vinka Paulskog - Područno vijeće Đakovačko-osječke nadbiskupije, održat će se projekcija dokumentarnog filma “Dobri pastir“ redatelja Srđana Segarića, posvećenog pokojnom fra Flavijanu Šolcu, nekadašnjem župniku i gvardijanu Franjevačkog samostana u Iloku.

KALENDAR

Ponedjeljak, 10. lipnja:      Spomendan: Blažena Djevica Marija – Majka Crkve.

Srijeda, 12. lipnja:             Spomendan svetog Barnabe, apostola.

Četvrtak, 13. lipnja:           Spomendan svetog Antuna Padovanskog, prezbitera i naučitelja.

SLAVLJE SVETE POTVRDE ILI KRIZME

Danas je slavlje sakramenta svete potvrde za 120 srednjoškolaca. Svetu misu u 10.30 u katedrali predvodi nadbiskup Đuro Hranić. Potvrđenike pozivamo da i dalje nastave dolaziti na nedjeljne svete mise i na susret u subotu 15.06. u 9, 10 ili 11 sati, kad će biti podjela fotografija.

PROSLAVA SV. ANTUNA                                           

U četvrtak, 13. lipnja u samostanskoj crkvi Srca Isusova na spomendan Svetog Antuna Padovanskoga je proštenje. Svete mise su u 5, 6.30, 8, 9.30, 11 i 17.30 sati, večernja misa je u 17.30. Ispovijedanje počinje u 4.30. Blagoslov djece je u 16 sati.

PRODAJNA AKCIJA KOLAČA - POMOĆ MLADIMA ZA LJETNI KAMP

U nedjelju, 16. lipnja mladi naše župe organiziraju prodajnu akciju kolača. Zahvalni za prošlogodišnju pomoć župljana mladima, kad su prodajnom akcijom skupili oko 10.000 kn., molimo da ih i ove godine podržite jer ovakav način rada s mladima od velike je važnosti za njih. Na ljetnom kampu kroz zajedničke radionice, svakodnevnu svetu misu i zajedništvo utvrđuju svoju vjeru i međusobno zajedništvo, te se tako lakše ugrađuju u župnu zajednicu. Mladi su uvijek veliko blago župe.  Preporučamo ih također svima vama, pojedincima i poduzećima, da se uključite u ovu akciju te tako pokažemo našim mladima da znamo vrednovati njihov trud i da smo uz njih u svim njihovim potrebama.

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

U nedjelju, 16. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na misu zahvalnicu.

DJEČJE LJETO

I ove godine naša župa u suradnji sa udrugom Amadea, organizira Dječje ljeto za djecu koja žele radosno i zabavno provesti jedan  tjedan u zajedništvu i igri pod vodstvom naših mladih volontera koji će ih učiti mnoge pjesme, igre, plesove, ali i kako se živi radosno s Isusom. Dječje ljeto će se održavati od 14. do 21. srpnja na ljetnoj pozornici centra Amadea. Prijave su u župnom uredu na tel.: 802 300 ili kod s. Meri: 091 727 2401 do 10. srpnja.

ŽIVA KRUNICA

Nakana žive krunice za lipanj: za biskupe, svećenike i duhovna zvanja.

KVATRE

Počinju ljetne kvatre, posvećene su molitvi za posvećenje ljudskog rada i za urod zemlje.

DUHOVNE VJEŽBE U SVAKODNEVICI

U ponedjeljak, 10. lipnja u 18.30 u dvorani Florentini, nastavljaju se 16. Duhovne vježbe u svakodnevici. Okvirna tema je Vjerodostojan kršćanin. Voditeljica je s. Karmela i suradnici.

TRAŽIMO PAZITELJE KATEDRALE

Molimo sve Vas koji biste bili voljni tjedno jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u molitvi i vršiti paziteljsku službu, da se javite u župni ured.

HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET

Ovogodišnja hodočasnička ruta prema planu polazi iz Osijeka 8. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 21. kolovoza 2019. godine. U srijedu, 12. lipnja je ruta Vođinci – Đakovo, a u četvrtak 13. lipnja ruta Đakovo – D. Andrijevci. Pridružite se! Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara, a sami birate koliko dana želite sudjelovati i gdje se želite priključiti. Prijavite se i pomozite da hodočasnike smjestimo na spavanje i da ih pogostimo.

DEKANATSKI SUSRET MINISTRANATA

U subotu, 15. lipnja je susret ministranata Đakovačkog dekanata. Okupljanje je u 9.30 u našem župnom dovorištu. Molim ministrante koji mogu ići na susret da mi se do 12. lipnja prijave.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 10. lipnja:      u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 11. lipnja:               u 19.00 Udruga sv. Vinka; Dva srca; misijska skupina.

Srijeda, 12. lipnja:              u 19.15 mladenci – liturgijska priprava.

Četvrtak, 13. lipnja:            u 19.15 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih svetih.

Petak, 14. lipnja:                u 19.30 proba mješovitog zbora.

Subota, 15. lipnja:              u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 zbor Santo.

Nedjelja, 16. lipnja:            u 10.30 nema susreta za ministrante; u 15.00 Milosrdni Isus.

KALENDAR

Ponedjeljak, 3. lipnja:        Spomendan svetih Karla Lwanga i drugova mučenika.

Srijeda, 5. lipnja:               Spomendan svetog Bonifacija, biskupa i mučenika.

Petak, 7. lipnja:                 Prvi petak – častimo Srce Isusovo.

KRIZMANICI

Danas, 2. lipnja, nakon mise u 18.30 pozivamo na kratko druženje u župnu dvoranu roditelje, kumove i krizmanike gimnazije. Na Duhove, 9. lipnja za vrijeme sv. mise u 10.30 u katedrali će naš nadbiskup i metropolit Đuro Hranić podijeliti sakrament sv. potvrde mladićima i djevojkama 2. razreda srednje škole naše župe. Za slavlje sakramenta potvrde pripremat ćemo se svi zajedno trodnevnicama i to od četvrtka 6. do subote 8. lipnja. Sveta misa počinje u 18.30 sati, no krizmanici trebaju biti u katedrali već u 18.15 sati. U subotu, 8. lipnja, treći dan trodnevnice slavit ćemo duhovsko bdijenje u 20 sati. Nakon bdijenja krizmanicima ćemo podijeliti krizmane pristupnice. Ispovijed  za krizmanike, njihove roditelje, ukućane i kumove je u petak, 7. lipnja u 9.00 i 17.00. Krizmanici, kumovi i roditelji koji su taj dan spriječeni, mogu se ispovijedati za vrijeme trodnevnice. Ukoliko su kumovi iz daljega i dolaze na sam dan krizme, neka se ispovijedaju u svojim župama.

KONCERT DUHOVNE GLAZBE

Danas, 2. lipnja u 19.30 na Strossmayerovom trgu je 4. Koncert duhovne glazbe „Vrijeme je žetve milosti Božje“. Nastupaju glazbeni sastav Emanuel, Zvonimir Kalić i Band Noel, te zbor naše župe Santo.

TRAŽIMO PAZITELJE KATEDRALE

Molimo sve Vas koji biste bili voljni tjedno jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u molitvi i vršiti paziteljsku službu, da se javite u župni ured.

DEVETNICA DUHU SVETOM I DUHOVSKO BDIJENJE

U petak, 30. svibnja, u katedrali smo započeli devetnicu Duhu Svetome. U subotu, 8. lipnja u 20 sati pozivamo sve župljane, napose suradnike na Duhovsko bdijenje u katedralu.  

DUHOVNE VJEŽBE U SVAKODNEVICI

U ponedjeljak, 3. lipnja u 18.30 u dvorani Florentini, nastavljaju se 16. Duhovne vježbe u svakodnevici. Okvirna tema je Vjerodostojan kršćanin. Voditeljica je s. Karmela i suradnici.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana poziva na 40 dana molitve za Domovinu. Molitva će se odvijati u Crkvi Svih Svetih u Đakovu od 1. svibnja do 9. lipnja nakon večernje svete mise oko 19.15, a trajat će sat vremena. Molitva počinje na blagdan sv. Josipa radnika, a završava na svetkovinu Duhova. Svi su pozvani na molitvu jer za našu Domovinu treba i vrijedi moliti.

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

U petak, 7. lipnja u 9 i 16.30 je ispovijed vjeroučenika osnovnih i srednjih škola za kraj školske godine. U nedjelju, 16. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na misu zahvalnicu.

HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET

Ovogodišnja hodočasnička ruta prema planu polazi iz Osijeka 8. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 21. kolovoza 2019. godine. U srijedu, 12. lipnja je ruta Vođinci – Đakovo, a u četvrtak 13. lipnja ruta Đakovo – D. Andrijevci. Pridružite se! Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara, a sami birate koliko dana želite sudjelovati i gdje se želite priključiti. Prijavite se i pomozite da hodočasnike smjestimo na spavanje i da ih pogostimo.

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

U četvrtak, 6. lipnja u 19.30 u sklopu Strossmayerovih dana, u katedrali je koncert Zagrebačke filharmonije. Dirigent: Veton Martevci, violončelo: Smiljan Mrčela. Ulaz je slobodan.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 3. lipnja:        u 19.00 Stado malo; u 20.00 Zajednica bračnih susreta.

Utorak, 4. lipnja:                u 19.00 Dva srca; misijska skupina; biblijska i čitači.

Srijeda, 5. lipnja:               u 19.15 mladenci – liturgijska priprava.

Četvrtak, 6. lipnja:             u 19.15 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih svetih.

Petak, 7. lipnja:                 u 19.30 proba mješovitog zbora; u 20.00 susret mladih.

Subota, 8. lipnja:               u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 zbor Santo.

ŽIVA KRUNICA

Nakana moliteljima žive krunice u srpnju - za obitelji: za obnovu ljubavi, vjernosti, mira, za velikodušno davanje novih života i rađanje začete djece, za obnovu obiteljske molitve.

KALENDAR

Srijeda, 29. svibnja:           Spomendan svetih Euzebija, biskupa i Poliona, lektora.

Četvrtak, 30. svibnja:         Svetkovina Uzašašća Gospodinova – svete mise kao radnim danom.

Petak, 31. svibnja:             Spomendan Pohoda BDM – crkveni god u Vrbici.

Subota, 1. lipnja:               Spomendan svetog Justina, mučenika; prva subota.  

SUSRET RODITELJA UČENIKA 2. RAZREDA O.Š.

U utorak, 28. svibnja je susret za roditelje 2. razreda osnovne škole, a u četvrtak, 30. svibnja je susret za roditelje krizmanika 1. razreda srednje škole. Susreti su u 19.30 u župnoj dvorani. Roditelji slobodno izaberite jedan od ova dva dana i dođite.

SAMOSTANSKA CRKVA

U samostanskoj od Spasova (četvrtka) do nedjelje su jutarnje svete mise u 7 sati.

ZAVRŠETAK ŽUPNE KATEHEZE

Ovaj tjedan je zadnji tjedan župne kateheze. Djeco dođite na zadnji susret. 

NADBISKUPIJSKI SUSRET INVALIDNIH OSOBA

U subotu 1. lipnja u Sl. Brodu, u župi sv. Nikole Tavelića, održava se 19. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Okupljanje je od 9.30 sati, misno slavlje s početkom u 10 sati predvodi nadbiskup mons. Đuro Hranić. Nakon mise predviđen je kulturno-umjetnički program i istovremeno predavanje za roditelje. Uslijedit će okrjepa i druženje te zabavni program i posjet kulturnim znamenitostima Slavonskog Broda i Udruzi „Regoč“.

TRI NEDJELJE UOČI SVETE POTVRDE

Pozivamo krizmanike i njihove roditelje tri zadnje nedjelje pred krizmu: 19. svibnja; 26. svibnja i 2. lipnja dolazite na misu u 18.30 u katedralu. Nakon mise imat ćemo kratko druženje u župnoj dvorani i to ovim redoslijedom. U nedjelju 19. svibnja bit će druženje  za roditelje, krizmanike i kumove Ekonomske škole. U nedjelju 26.5. za roditelje, kumove i krizmanike Strukovne škole. U nedjelju 2.6. za roditelje, kumove i krizmanike iz Gimnazije. Molimo mame da se pobrinu za kolače, a župa će se pobrinuti za sokove.

DUHOVNE VJEŽBE U SVAKODNEVICI

U ponedjeljak, 20. svibnja u 18.30 u dvorani Florentini, nastavljaju se 16. Duhovne vježbe u svakodnevici. Okvirna tema je Vjerodostojan kršćanin. Voditeljica je s. Karmela i suradnici.

DEVETNICA DUHU SVETOM

U petak, 31. svibnja, u katedrali započinjemo devetnicu Duhu Svetome.   

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana poziva na 40 dana molitve za Domovinu. Molitva će se odvijati u Crkvi Svih Svetih u Đakovu od 1. svibnja do 9. lipnja nakon večernje svete mise oko 19.15, a trajat će sat vremena. Molitva počinje na blagdan sv. Josipa radnika, a završava na svetkovinu Duhova. Svi su pozvani na molitvu jer za našu Domovinu treba i vrijedi moliti.

TRAŽIMO PAZITELJE KATEDRALE

Molimo sve Vas koji biste bili voljni tjedno jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u molitvi i vršiti paziteljsku službu, da se javite u župni ured.

NOVA KUĆA ZAJEDNICE CENACOLO

U subotu 1. lipnja u Aljmašu će biti svečano otvorenje i blagoslov nove kuće Zajednice Cenacolo te njezinih stanovnika. Oko 16 sati započinje okupljanje u prostoru nove bratovštine „Gospa od Utočišta“. Svečano misno slavlje u 18.30 u Svetištu Gospe od Utočišta predvodi nadbiskup mons. Đuro Hranić. Slijedi potom procesija prema novoj bratovštini s Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje će ondje biti trajno izloženo i čašćeno.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 26. svibnja:         u 10.30 susret ministranata; u 15.00 mol. Zajednica Milosrdni Isus.

Ponedjeljak, 27. svibnja:   u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 28. svibnja:           u 19.00 Udruga sv. Vinka; Dva srca; misijska skupina; biblijska i čitači.

Srijeda, 29. svibnja:          u 19.15 krizmanici 2. pripravne godine.

Četvrtak, 30. svibnja:        u 19.15 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih svetih.

Petak, 31. svibnja:            u 19.30 proba mješovitog zbora; u 20.00 susret mladih.

Subota, 1. lipnja:              u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 zbor Santo.

Nedjelja, 2. lipnja:            u 10.30 ministranti; u 15.00 milosrdni Isus – molitvena zajednica.

KALENDAR

Srijeda, 22. svibnja:           Spomendan svete Rite, redovnice.  

Petak, 24. svibnja:              Spomendan BDM Pomoćnice kršćana.

SLAVLJE PRVE PRIČESTI

Danas, 19. svibnja u 10.30 u katedrali slavimo Prvu pričest. Prvoj pričesti pristupit će 112 djece. Prvopričesnike pozivamo da nastave dolaziti kroz cijeli sljedeći tjedan na krunicu i večernju svetu misu, te na župnu katehezu do kraja svibnja. Prvopričesničke haljinice oprane i ispeglane donesite u župu do kraja svibnja.   

SAT  SAVEZA

Danas, 19. svibnja u 19.30 u maloj župnoj dvorani je redoviti mjesečni molitveni susret Sat saveza s Marijom. Svi koji primaju Gospu Hodočasnicu su dobro došli.

NADBISKUPIJSKI SUSRET INVALIDNIH OSOBA

U subotu 1. lipnja u S. Brodu održava se 19. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Susret će se održati na području Župe sv. Nikole Tavelića,  pod geslom "Što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime". Okupljanje je od 9.30 sati, misno slavlje s početkom u 10 sati predvodi nadbiskup mons. Đuro Hranić. Nakon mise predviđen je kulturno-umjetnički program i istovremeno predavanje za roditelje. Uslijedit će okrjepa i druženje te zabavni program i posjet kulturnim znamenitostima Slavonskog Broda i Udruzi „Regoč“.

DUHOVNE VJEŽBE U SVAKODNEVICI

U ponedjeljak, 20. svibnja u 18.30 u dvorani Florentini, nastavljaju se 16. Duhovne vježbe u svakodnevici. Okvirna tema je Vjerodostojan kršćanin. Voditeljica je s. Karmela i suradnici: tema 20. svibnja: Što nam je činiti i čega nam se kloniti?          

TRI NEDJELJE UOČI SVETE POTVRDE

U želji da se  dostojno pripravimo na sakrament potvrde kako bi ga svi, a pogotovo  krizmanici, roditelji i kumovi doživjeli u duhu vjere, pozivamo vas da tri zadnje nedjelje pred krizmu: 19. svibnja; 26. svibnja i 2. lipnja dolazite zajedno s njima na misu u 18.30 u katedralu na kojoj ćemo znakovito  razmišljati o životu i poslanju kršćana. Nakon mise imat ćemo kratko druženje u župnoj dvorani i to ovim redoslijedom. U nedjelju 19. svibnja bit će druženje  za roditelje, krizmanike i kumove ekonomske škole. U nedjelju 26.5. za roditelje, kumove i krizmanike strukovne škole. U nedjelju 2.6. za roditelje, kumove i krizmanike iz gimnazije. Molimo mame da se pobrinu za kolače, a župa će se pobrinuti za sokove.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u katedrali u 18 sati, a u samostanskoj crkvi u 17.30 (ili 17.00 ako je večernja misa).

VIKEND DUHOVNE OBNOVE NA OVČARI

Duhovni centar na Ovčari organizira Vikend duhovne obnove: 10.-12.05.; 7.-9.06.; 6.-8.09.; 11.-13.10.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana poziva na 40 dana molitve za Domovinu. Molitva će se odvijati u Crkvi Svih Svetih u Đakovu od 1. svibnja do 9. lipnja nakon večernje svete mise oko 19.15, a trajat će sat vremena. Molitva počinje na blagdan sv. Josipa radnika, a završava na svetkovinu Duhova. Svi su pozvani na molitvu jer za našu Domovinu treba i vrijedi moliti.

TRAŽIMO PAZITELJE KATEDRALE

Molimo sve Vas koji biste bili voljni tjedno jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u molitvi i vršiti paziteljsku službu, da se javite u župni ured.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 20. svibnja:   u 19.00 Stado malo - molitveni susret.

Utorak, 21. svibnja:           u 19.00 Dva srca; misijska skupina; biblijska i čitači.

Srijeda, 22. svibnja:           u 19.15 krizmanici 2. pripravne godine.

Četvrtak, 23. svibnja:         u 19.15 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih svetih.

Petak, 24. svibnja:             u 19.30 proba mješovitog zbora; u 20.00 susret mladih.

Subota, 25. svibnja:           u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 zbor Santo.

Nedjelja, 26. svibnja:         u 10.30 ministranti; u 15.00 milosrdni Isus – molitvena zajednica.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za svibanj: za mladež.